Kinderboeken

Gratis boek van Angela Groothuizen

alt
Lange tijd speelde Angela met de gedachte om haar eigen jeugdherinneringen en de avonturen van haar dochters op papier te zetten. Toen zij werd benaderd om een kinderboek te schrijven, gaf dit haar de kans om haar jeugdvriendschap met Khalilo te vertellen. “Het verhaal vloog uit mijn vingers. Mijn fijne jeugdherinneringen aan Khalilo en de avonturen van mijn eigen kinderen toen ze klein waren kwamen weer helemaal tot leven” aldus Angela Groothuizen. ‘Paula en Khalilo’ is dus semi-autobiografisch. Angela leerde op jonge leeftijd haar Marokkaanse buurjongen Khalilo kennen. Al snel raakten zij bevriend en maakten samen de gekste avonturen mee. Zoals je in het boek kunt lezen. Om het persoonlijke karakter van het boek nog verder te versterken heeft Angela haar man Rob gevraagd om de kleurrijke illustraties voor het boek te verzorgen. Angela vertelt: “Samen met Rob dit project doen was fijn. We hebben dezelfde humor en daarom zijn de tekeningen complementair aan het verhaal.”

Speciaal voor haar eerste boek heeft Angela - samen met haar muzikale partner Nico Brandsen - het liedje ‘Schooieren’ geschreven en opgenomen. ‘Schooieren’ is gratis te downloaden via www.paulaenkhalilo.nl. Het onderwerp van het boek sluit aan bij het thema van de Nationale Kinderboekenweek: “Hallo Wereld’’ en is geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie 4-10 jaar.

Kinderboekenfeest bij Kruidvat
Van 25 september tot 9 oktober is het Kinderboekenfeest bij Kruidvat. Tijdens deze periode ontvangen consumenten bij aankoop van twee actieproducten een gratis exemplaar van het boek ‘Paula en Khalilo’.