Kinderboeken

Meneertjes en mevrouwtjes

Papa en mama kennen ze van vroeger… de vrolijke Meneertjes en Mevrouwtjes van Roger Hargreaves. Die gave figuurtjes bestaan al sinds 1971, want toen tekende Roger voor zijn zoon Adam een ‘kietel’. Een figuurtje met een rond oranje lichaam en lange ‘rubberen’ armen. Meneertje Kietel was geboren en zou het eerste boekje worden van een serie van 46 Meneertjes en 33 Mevrouwtjes.

De vrolijke boekjes zijn weer nieuw leven in geblazen, met vertalingen van Sjoerd Kuyper. Leuk om voorgelezen te krijgen! Ik ben bijvoorbeeld dol op Mevrouwtje Zonneschijn. Zij ziet op een dag een wegwijzer die naar Tranendal wijst. Ze neemt een kijkje en als ze Tranendal binnenkomt staat er op een groot bord ‘Verboden te glimlachen, lachen, gniffelen en giechelen’.

Mevrouwtje Zonneschijn vindt dit maar raar en wil de Koning van Tranendal spreken. De Koning kan alleen maar de hele dag snikken, hij huilt de ogen uit zijn hoofd. Mevrouwtje Zonneschijn laat hem weer lachen en voortaan is het dus niet meer Tranendal, maar Schaterdal! Ik word blij van de plaatjes in dit boek. Jij ook?