Kinderboeken

Mijn Eerste Buitenboek

Met het boek Mijn Eerste Buitenboek leer ik op een ontzettend fijne manier de vier seizoenen kennen.

Dit boek van Nicola Davies (met illustraties van Mark Hearld) start met de lente. Dat vinden wij een fijn seizoen! Dus bekijken wij iedere bladzijde rustig. Prachtig om te zien hoe de seizoenen in elkaar over lopen. Eerst met smeltende ijspegels en daarna kikkers die in het voorjaar kwaken en gele paardenbloemen die in de zon stralen. Soms staan er opdrachten op een pagina of kun je buiten zelf aan de slag.

Natuurlijk kun je ook zelf opdrachtjes verzinnen. Zo gaan we graag lammetjes tellen en compost maken (dit staat in het boek beschreven). Ieder seizoen heeft iets bijzonders en daar genieten wij van.

Sneeuw en herfstblad

Benieuwd wat je in de andere seizoenen kunt verwachten? Op een zomerse dag zoemen de bijen en leer je een boshut te bouwen, herfstbladeren dwarrelen door de lucht en eekhoorns komen kijken, vogels laten sporen achter in de sneeuw en je kunt zelf vetbollen maken. Mijn Eerste Buitenboek van uitgeverij Christofoor is leerzaam en leuk en herinnert ons eraan, dat de natuur direct buiten onze voordeur begint en dat er veel te beleven en ontdekken valt.