Kinderboeken

Dat wil ik weten

Wij gaan komende zomervakantie naar de camping. We reizen er met de auto heen. Vandaar dat ik van mama twee te gekke boeken uit de serie ‘willewete’ heb gehad als voorbereiding. Het ene boek heet Naar de camping, het andere boek Op reis met de auto. In het laatst genoemde prentenboek zie je niet alleen heel veel verschillende auto’s maar staan er ook veel weetjes en tips. Achterin het boek staat een lekkere tip, namelijk hoe je van een komkommer, tomaatje, wortel, paprika en 9 tandenstokers een eetbare auto kunt maken. Wroemmm. Terwijl ik die traktatie eet, nemen we de vragen uit de quiz door.

Kamperen

Met onze auto gaan we dus naar de camping. De titel van het ‘willewete’ boek Naar de camping is dus een goede. Want elke zomer gaan duizenden kinderen kamperen. Met dit boek in de hand ontdek je van te voren al alles wat je wil weten over een vakantie op de camping. De eerste pagina is een kleine uitklappagina waarna er de diverse kampeeraccommodaties worden uitgelegd: van caravan tot tent. Met als ‘wist je dat’ je een instapklare tent kunt huren? Dan hoef je helemaal niets te doen… Dat gaan wij trouwens komende zomervakantie doen.

Ik leer nog veel meer in dit boek, om aan het eind van het boek de miniquiz te spelen en zo een echte kampeerexpert te zijn. Oh ja, en die hippe zonneklep en waaier maak ik tussendoor ook nog even. Kortom, de ‘willewete’ prentenboeken geven praktische informatie maar ook fijne (doe)tips.