Kinderboeken

Gaaf belevingsboek

De titel van het persbericht “Lezen wordt beleven” trekt onze aandacht. Dan zien we dat het ook nog eens om de Sprookjesboombewoners in 3D gaat… daar wil Gaaf voor Kinderen meer over weten én testen. Er zijn twee lees- en kijkboeken: Draak en Klein Duimpje en Assepoester en Wolf. Beide boeken belanden in onze brievenbus en ze vallen natuurlijk direct op door de ingebouwde bril op de cover van het boek. Zoonlief van 7 gaat meteen testen en houdt de bril voor zijn ogen en kijkt in het boek. Het is even zoeken om het beeld scherp te krijgen en dan… gaaf!!

Van 2D naar 3D

De draak komt echt tot leven. Wat een grote en scherpe tanden heeft hij in het boek. Maar zoals altijd in het Sprookjesbos, doet hij niemand kwaad. Op iedere pagina staat een tekst en het verhaal is op zich al spannend. Mét het 3D-effect word je echt het verhaal in gezogen. Super leuk hoe je van 2D naar 3D kunt gaan.

Ontwikkelaar 3D Visions Europe vertelt graag meer over deze serie innovatieve 3D lees- en kijkboeken. “Het zijn activiteitenboeken geworden, een 3D-beleving zonder elektrische apparatuur. Ik werd geïnspireerd door de Viewmaster van vroeger, waarmee je maar zeven plaatjes kon bekijken. Na een ontwikkeling van ruim twee jaar hebben we een lens kunnen maken om van 2D naar 3D te gaan, en bovendien zelf scherp te stellen is doordat de bril in het boek is verwerkt.” Trouwens, ook handig… je raakt het brilletje niet kwijt omdat het in het boek geïntegreerd is. Extra gaaf aan dit toch al bijzondere boek is de mogelijkheden met de Layer app. Nu is het een kwestie van met je smartphone of tablet op het boek richten en de mogelijkheden worden eindeloos. Het interactieve boek blijkt opeens ook luisterboek. Wij hopen dat er snel nog veel meer titels gaan verschijnen, want deze boeken beloven echt een groot succes te gaan worden. www.eftelingshop.nl