Kinderboeken

Verrukkelijk avontuur vol cupcakeweetjes

Mjammie, ik ben dol op cupcakes! Natuurlijk wil ik deel twee van De Cupcakeclub lezen… vrolijk, grappig en leerzaam. Ik kan uit dit avontuur namelijk veel cupcakeweetjes halen. Voor in het boek staat bijvoorbeeld al een gaaf weetje. Over de cupcakegekte die ontstond in New York bij The Magnolia Bakery in 1996. Bezoekers belden ’s avonds gewoon aan en bedeleden om een verse, geurende vanillie cupcake. Heerlijk, ik krijg direct trek.

Bakkerij Sep

Wat is zo fijn vind aan dit Cupcakeclub boek De Verdwenen Taart, zijn de gezellige afbeeldingen op de pagina’s. Gewoon een kleine cupcake, een bakkerij of een recept. Dat leest fijn weg. Maar het verhaal is ook gaaf. Het speelt bij Bakkerij Sep… de eerste paar pagina’s kun je hier (klik) lezen… maar pas op, daarna wil je dit boek gewoon hebben! Heel kort een tipje van de sluier over het verhaal:

Leerlingen proberen op school te helpen met het inzamelen van geld voor de renovatie van het schoolplein. Ze willen zo veel mogelijk geld inzamelen. Zilver wil met haar cupcakevriendinnen Amy, Melina en Sara de overheerlijke cupcakes gaan bakken en verkopen. Een wordt een groot succes! Op de slotavond houdt de school een veiling voor alle ouders. De club maakt voor deze avond een supergrote taart van cupcakes. Het wordt het hoogtepunt van de veiling, maar dan is de taart plotseling verdwenen! Geschreven door Marion van de Coolwijk, uitgeverij De Fontein, www.decupcakeclub.nl