Kinderboeken

Alles over voetballen!

Het kan je haast niet ontgaan. Oranje doet mee aan het WK in Brazilië. En het gaat goed! Ben jij ook goed in voetballen? Ik had er – om heel eerlijk te zijn –tot voor kort niet zo veel mee. Maar nu dus wel. Ik volg alle wedstrijden op een groot scherm bij een vriend van mij. Hij is echt helemaal dol op voetbal. Ik weet nu dus al veel over voetballen… hoewel ik in het gave boek Voetballen als een prof: alles wat je moet weten om een topvoetballer te worden wel heel veel nieuws heb gelezen. Maar het boek heeft mee, namelijk ook leuke spelletjes en weetjes.

Actie

In dit boek van Vivian den Hollander staat alles wat je als beginnende voetballer moet weten over je favoriete sport. Op de eerste pagina kun je meteen zelf aan de slag om dit voetbal-boek heel persoonlijk te maken. Plak je foto (of teken jezelf) en schrijf op wie jouw favoriete voetballers zijn. Ik vind het boek leuk omdat je het verhaal kunt lezen over Tim, Samir, Lindsey, Wouter en Marc. Zij voetballen samen heel graag, en veel. Tussen het verhaal door leer ik heel veel over spelregels, voetbaluitrustingen en de geschiedenis van de sport. Oh en de weetjes en raadsels zijn echt gaaf. Wat vind jij bijvoorbeeld van deze: Wat is het verschil tussen een voetballer en een bankovervaller?... Een bankovervaller zegt: Geld of ik schiet. Een voetballer zegt: Geld, of ik schiet niet! haha.  

 

 

Ben jij nu heel benieuwd naar dit bijzondere boekwerkje geworden? Je kunt een paar pagina’s alvast inzien als je hier klikt.