Kinderboeken

Groeien met Borre-boekjes

Ik ken de Borre-boekjes omdat ik er een paar van mijn grotere neef kreeg. Mama las ze aan mij voor, tot ik zelf in groep 3 (en daarna 4) leerde lezen… en langzaam maar zeker de Borre-boekjes zelf kan gaan lezen. Ik vind Borre een grappig jongetje en daarom ben ik nu ook zo blij voor mijn zusje in groep 2. Zij ontving het boekje ‘Borre redt een poesje’. Dit het 100ste Borre-boekje! Gefeliciteerd dus, Borre.

Leven met Borre

Net als andere jaren krijgen eerste- en tweedegroepers weer een grappig en leerzaam Borre-boekje cadeau - het 100ste in een reeks waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Mama heeft het boekje aan Pien voorgelezen en het is natuurlijk een spannend avontuur. Gelukkig loopt het goed af met het poesje! Ik zit nu zelf net in groep 5 en daar zijn ook gave Borre-boekjes voor. Talloze kinderen, van eerste- tot achtstegroepers, leven met Borre mee. Sterker nog, ze groeien samen met hem op.

Borre Leesclub en Clubblad

De Borre Leesclub richt zich op gezinnen met kinderen in het basisonderwijs. Bepalend voor het instapniveau is de groep waarin het kind zit. Ouders, verzorgers, opa’s, oma’s etc. bepalen zelf hoe lang zij een lidmaatschap willen voortzetten. De kosten bedragen € 10,50 per maand, voor twee papieren boeken plus hun digitale versies. Nu de verschijning van het 100ste Borre-boek een feit is, komt de Borre Leesclub met een aantrekkelijke uitbreiding: het Borre Clubblad, een maandelijks mini magazine met onder andere ook educatieve spelletjes. Met ingang van dit nieuwe schooljaar krijgen alle clubleden van 4 tot 8 jaar dit blad zonder dat er extra kosten voor in rekening worden gebracht. Voor de groepen 1, 2, 3 en 4 van de basisschool betekent het Borre Clubblad een extra ondersteuning van het leesonderwijs.