Kinderboeken

Op een dag…

Ik ben dol op de serie boeken met voorleesverhalen. De unieke verhalenbundel van Arend van Dam & Alex de Wolf, Op een Dag… geeft op een verrassende manier antwoord op vele vragen over feesten, tradities en ander immaterieel erfgoed. En antwoord op vragen over feest kan ik nu tijdens de Kinderboekenweek goed gebruiken.

Antwoorden

Ik weet nu dus de antwoorden op vragen als: Waarom steken we vuurwerk af? Wie heeft dierendag verzonnen? En wie waren eigenlijk de prinsjes van Prinsjesdag? Weet jij het ook… Niet? Nou dan moet je Op een Dag… echt gaan lezen want de antwoorden zijn vaak verrassend en grappig. Een unieke verhalenbundel, waarin de dingen die we misschien als vanzelfsprekend beschouwen, dat vaak helemaal niet blijken te zijn. De verhalen gaan trouwens niet alleen over nationale feestdagen, maar bijvoorbeeld ook over het bloemencorso in Zundert, Driekoningen, Allerheiligen of de Hindelooper schilderkunst. Zeker weten dat die feesten na het lezen van het verhaal hierna nooit meer hetzelfde zijn!

Gaaf om te weten: in 2014 is het 25 jaar geleden dat Arend van Dam debuteerde als kinderboekenschrijver. In al deze jaren heeft hij bewezen over een geweldig verteltalent te beschikken: als geen ander verwoordt Arend van Dam maatschappelijke thema’s door middel van spannende, grappige verhalen voor kinderen.