Kinderboeken

Wat moet?

Ja hoor, ik moet vandaag weer naar school. En ’s avonds moet ik van papa en mama eten. Dan moet ik ook nog opletten op zwemles en ik moet slapen. Grrr, al dat ‘moeten’. Ik word er moe van. Nou, Loet ook. Dat blijkt wel in het boek Loet Moet. Mama heeft het voorgelezen en ik herken zoveel. Waarschijnlijk vinden veel kinderen, net als Loet en ik, dat ze van alles moeten… maar droom dan lekker even weg bij dit boek en leer er mee om te gaan.

Loet Moet

In het kinderboek Loet Moet vindt het stoere meisje Loet dat ze vooral heel veel moet. Van haar moeder, haar juf en zelfs van haar vader die in Amerika woont. Het meisje wil niets meer moeten en besluit dat ze voor altijd op haar kamer blijft. In het verhaal en in de tekeningen zie je hoe Loet de meest mooie fantasieverhalen beleeft en even helemaal niets moet. Samen met haar lievelingsknuffel Jenny gaat zij op avontuur. Al wordt ze zo nu en dan gestoord door haar moeder omdat Gekke Tante Toos op bezoek komt en haar een natte klapzoen wil geven. Loet is vastbesloten, ze komt niet van haar kamer af. Dus, komt Tante het cadeau uit Amerika naar haar slaapkamer brengen en krijgt Loet een mooie verrassing van haar vader.

Loet is een nieuw kinderboekenpersonage en toch bestaat ze al langer in het theater. De bekroonde familievoorstelling Loet Moet was de afgelopen jaren te zien in theaters, bibliotheken en op verscheidene festivals, waar ze volle zalen trok. Loet Moet is bedacht en wordt gespeeld door artistieke duizendpoot Ruth Bakker. Zij is uitgeroepen tot Rabo Jong Talent en won met Loet Moet de Publieksprijs in Nederland en België. Ruth: “Het is zo geweldig en tegelijk ook onwerkelijk. Je bedenkt iets en probeert eerst wat dingen uit in je huiskamer. En dat het dan uiteindelijk zo ontvangen wordt ... een grote eer! Ik doe alles vanuit liefde, dan komt het naar je toe.”