Kinderboeken

Vrolijke Kerst!

Nu Sint weer terug naar Spanje is, hebben wij ons boek Het Vrolijke Sinterklaas voorleesboek meegegeven aan de Pieten. Op pakjesavond leggen wij alle Sint-spulletjes klaar voor ze, zodat het mee terug gaat naar Spanje en volgend jaar na de intocht bij de eerste keer schoentje zetten weer terugkomt. Wat waren het gezellige weken waarbij er iedere avond uit het boek is voorgelezen. Lang hoeven we niet te treuren, want er is ook Het Vrolijk Kerst Voorleesboek, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder. Dit feestelijke boek staat ook weer vol versjes en verhalen op rijm (dat leest zo heerlijk voor).

Kerst

Onze dochter heeft twee favoriete verhalen in het boek. Het traditionele kerstverhaal over Maria, Jozef en het kindje Jezus en het verhaal over de blote koning die een kerstboom gaat halen (deze zelfde blote koning komt ook voor in het Sint voorleesboek). Onze zoon van acht jaar vindt het ook nog heerlijk om voorgelezen te worden en hij kijkt aandachtig naar de kleurrijke illustraties van Dagmar Stam.

Het verhaal over de etalage valt bij hem in de smaak en hij zoekt maar al te graag de verschillen tussen de twee etalages. Eigenlijk vallen alle verhalen en rijmpjes in de smaak, dus dit boek willen wij de komende kerstdagen en –jaren graag blijven lezen. Unieboekspectrum.nl