Kinderboeken

Funboek over Amsterdam

Wij wonen in Castricum, maar maken regelmatig een daguitje naar Amsterdam (of een andere leuke stad). In onze hoofdstad valt altijd wat te beleven, ook voor kids! Natuurlijk kun je naar de bekende musea of een rondvaart maken. Leuk, maar er is veel meer. En dat heb ik nu helemaal ontdekt met het nieuwe boek Hotel Kids Only.

Doeboek

Dit boek is echt fun, voor zowel toeristen (zoals wij eigenlijk wel zijn) als kinderen die in Amsterdam wonen. Er staan leuke weetjes in, leerzame raadsels en vooral ook veel knutselmogelijkheden. Een fun- en doeboek is Hotel Kids Only eigenlijk. Mét ansichtkaarten om te versturen.

Je leert op een speelse manier meer over de stad, begeleid door gids Dicky de duif. Die dikke duif kom je op alle pagina’s in het boek van Charlotte Borggreve en Ingrid Robers tegen. Geinig. En hoeveel duiven zal Amsterdam eigenlijk tellen? Ik wil steeds meer over de hoofdstad weten. En dat is ook leuk voor mijn ouders!

In het Engels

Dit boekwerkje is er ook in het Engels. Hotel Kids Only – Amsterdam – is er ook als Engelstalig boek dat speciaal is gemaakt voor de vele kinderen die Amsterdam jaarlijks bezoeken. Uiteraard is er ook een versie voor de Nederlandse families die samen met hun kinderen een dagje of weekendje Amsterdam doen.

 

 

 

Hotel Kids Only daagt kinderen uit om alleen, of samen met ouders en/of broertjes en zusjes, de lege uurtjes aan tafel of in de hotelkamer, vliegtuig of auto te vullen met lezen, puzzelen, knutselen, spelletjes doen, raadsels oplossen. De gids in dit boek is een duif, genaamd Perry the Pigeon (Dicky de Duif): op elke bladzijde is hij ergens getekend. Hij geeft uitleg bij de raadsels, puzzels en spelletjes.