Kinderboeken

Josje is een Superjuffie

Ken jij juf Josje al? Vast… Er zijn namelijk al vijf boeken over deze Superjuf verschenen. Voor wie Superjuffie (nog) niet kent: “Zo op het eerste gezicht lijkt ze een heel gewone juf, een beetje jong nog misschien. Maar juf Josje is geen gewone juf. Ze is een heel bijzondere juf. Waarom? Dat is geheim.” Toch kunnen wij stiekem verklappen dat het te maken heeft met haar bijnaam: Superjuffie.

Geheim

Wat een Superjuffie kan? Nou, als je het écht niet doorverteld aan je ouders. Of dit geheim aan een andere juf of meester verteld… Juf Josje kan het horen als ene dier in nood is. Dan begrijp je het vast al. Zij vliegt de klas uit als zij iets hoort. Op naar de jungle bijvoorbeeld. In het vijfde deel van de succesvolle Superjuffie!-serie - Superjuffie in de jungle – helpt zij papegaaien. Juf Josje luistert naar het gekwetter van de vogels in haar tuint. Hmmm, het klinkt anders. Er blijken vier felgekleurde papegaaien op haar schutting te zitten. Zijn ze uit de dierentuin weggevlogen? Nee, ze vertellen Superjuffie over hun bedreigde jungle. De papegaaien komen haar halen om te helpen om de jungle te beschermen tegen nog meer luxe vakantieresorts. Juf Josje wil de vogels helpen en vertelt het aan haar klas. Samen met een paar stoere kinderen gaat zij op reis. Een reis die zo beeldend is geschreven dat het lijkt of je als lezer meehelpt de papegaaien te redden. Of in ieder geval voelt wat Mila, Toby en Bo zoal meemaken tijdens dit avontuur.  

Over de schrijfster

De Superjuffie boeken worden geschreven door Janneke Schotveld . Haar boeken zitten altijd vol humor en fantasie. Met Superjuffie! won ze in 2012 De Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Daarnaast won ze al vele andere prijzen. www.jannekeschotveld.nl