Kinderboeken

Graphic novel

Huh? Wat is dat… een graphic novel? Een boek vol illustraties, maar wel met een verhaal. En wat voor verhaal! Het eerste deel Silvester… en de bizarre verhuizing, geschreven en geïllustreerd door Willeke Brouwer, is gaaf.

Stad en platteland

Op humoristische wijze worden in het boek de verschillen tussen kinderen in de stad en op het platteland aan het licht gebracht. ‘Mijn ouders zijn gek geworden. Meestal zijn ze best normaal. Voor ouders dan.’  Zo begint het verhaal van Silvester, die op een dag te horen krijgt dat zijn ouders willen verhuizen naar het platteland.  Silvesters ouders besluiten te verhuizen van Burgerdam naar IJsselbroek. Maar Silvester denkt dat zijn ouders gek geworden zijn, hij wil echt niet weg uit de stad. Samen met zijn beste vrienden Mick en Elvis en bedenkt hij een plan om de verhuizing tegen te houden.

 

 

Willeke Brouwer brengt in deze originele en humoristische graphic novel de verschillen tussen kinderen in de stad en op het platteland aan het licht. Ze doet dat op zo’n grappige, authentieke manier zodat waar je ook woont, je dit boek met veel plezier zult lezen.

Wil je alvast een stukje uit het boek lezen? Klik dan hier voor het eerste hoofdstuk.