Kinderboeken

Muziek en vriendschap

Een nieuwe kinderboek, geschreven door Marianne Seegers en voorzien van kleurrijke tekeningen van de hand van Ingrid Friesen. De voorkant van het boek spreekt meteen aan: twee meiden lopen weg, waarbij het blonde meisje met de gitaar op haar rug omkijkt. Wat gaan ze doen? Wie zijn het?

Dagboek

Op die vragen krijg je heel snel antwoord als je het boek openslaat. De eerste pagina is meteen duidelijk wie Aaf is en wie Jet (het blonde meisje, waar het verhaal om draait). Het zijn BFF’s, dit is gelijk duidelijk op de volgende pagina als je met Jet over haar schouder mee kunt lezen in haar dagboek. Het begint meteen lachwekkend: “We hebben zó gelachen! We plasten bijna in onze broek. Ik speelde een liedje op mijn gitaar en opeens sprong Aaf verkleed uit haar klerenkast en begon te zingen.” Muzikale meiden dus. Al zingt Aaf wat vals…

Muziek maken

Jet is dol op gitaarspelen. Zij ziet zelfs in de wolken in de lucht, luchtgitaren. Haar vriendin Aaf is niet zo dol op haar gitaarspel. Ze vindt het saai. Maar is muziek maken wel zo saai? Jet gaat bewijzen dat dat niet zo is. Ze heeft zich aangemeld voor een talentjacht én ze mag meedoen! “Er is wel een probleem: Aaf is op precies dezelfde dag jarig en geeft een groot feest. Wat nu? Wat kiest Jet? Haar hoofd en gevoel draaien binnenstebuiten”, legt de schrijfster van dit (voor)leesboek uit. Blijven de meiden BFF’s? Dat kun je gaan lezen in dit kinderboek!

Gaaf voor Kinderen vindt Binnenstebuiten een mooi en kleurrijk boek waar het draait om vriendschap én muziek.

 

 

Ben jij nieuwsgierig naar dit nieuwe boek van Marianne Seegers?

 

Meer informatie is te vinden op www.toverlijn.nl.