Kinderboeken

Het boek dat niet mocht bestaan

Net als de hoofdrolspeelster, Myrthe, in dit boek voel ik mij onweerstaanbaar aangetrokken tot dit boek van schrijfster Angelina van Kemenade. Trouwens Angelina is veel meer dan de schrijfster, zij heeft ook de illustraties gemaakt bij ‘het verhaal in beeld’. Alleen de titel van het boek al vind ik waanzinnig aantrekkelijk: Het boek dat niet mocht bestaan. Ik wil er meteen meer van weten!

Twee werelden één boek

Op de achterkant staat: “Twee werelden één boek. Niets is wat het lijkt”. Dan krijg je toch meteen het gevoel: lezen en niet meer stoppen tot je weet hoe het zit. Zo werkt het bij Gaaf voor Kinderen in ieder geval wel. Ik start met lezen en het gave van dit boek is dat je de losse ringband met ‘het verhaal in beeld’ ernaast kunt leggen. In mijn hoofd vormt zich tijdens het lezen een verhaal, maar dat wordt nu ook zichtbaar. Gaaf. Al maken die afbeeldingen het soms nóg spannender. De zwart/wit illustraties, vooral de bomen met ogen, zijn best ‘eng’.

Het verhaal

Ik ga natuurlijk niet precies vertellen waar het fantasieboek over gaat, maar het is op iedere pagina duidelijk dat de schrijfster fantasierijk is en dit mooi opschrijft. Het verhaal gaat over Myrthe. Zij kan haar ogen niet van een boek in de kast bij oma houden. Zij krijgt dit boek, met op de donkerblauwe kaft allemaal gouden sterren, van haar grootmoeder mee en dan start het avontuur. “Als ze begint te lezen komt ze terecht in Sterrenland. De wereld van de Sterrenmannetjes, met een ontvoerde prinses, onderdrukt door de heks Krenjara. Deze heks haalt kinderen van de aarde voor hun bloed. Maar waarom?” zo kun je op de achterflap lezen. Mijn favoriet is Sterrenmannetje Grompfel. Het is beste een rare, want in tegenstelling tot ander vriendelijke Sterrenmannetjes is hij jaloers, wat onaardig en hij gromt (vandaar zijn naam). Wil je weten hoe hij eruit ziet? Op de website van Angelina van Kemenade kun je hem zien. Net als de andere personages. Kortom, een interessant kinderboek met veel extra’s (online en als beeldend verhaal).

 

AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag Het boek dat niet mocht bestaan weggeven.

 

Wil jij Het boek dat niet mocht bestaan graag lezen?

Wij mogen een exemplaar weggeven.

Als je voor 15 september 2015 antwoord geeft op de vraag, maak je kans.

Vraag: wat voor kleur shirt draagt Myrthe op de tekening bij de beschrijving van de personages op de website van Angelina van Kemenade?

We vinden het ook leuk als je omschrijft naar welk fantasieland jij zou willen reizen en waarom?