Kinderboeken

Hoe smaakt weerwolvensoep?

WROW! Er is weer een nieuw Dolfje Weerwolfje boek verschenen. Heerlijk… om weer een nieuw avontuur te lezen en ‘heerlijk’ omdat het over weerwolvensoep gaat.

Het eerste hoofdstuk van dit kinderboek heet ‘Wat ruik ik?’… het blijkt weerwolvenvlees te zijn. In het tweede hoofdstuk zal daar soep van worden gemaakt. Zal dat lukken? Schrijver Paul van Loon schrijft zelf over zijn nieuwe boek: “Dolfje Weerwolfje rent door het Weerwolvenbos. Een stem echoot tussen de bomen: ‘Ik ruik weerwolvenvlees!’ Het is Knuppel – de jager. In het Handboek voor weerwolfjagers heeft hij gelezen dat je van weerwolven lekkere soep kunt maken. Zijn kookpot staat klaar. Dolfje is gevangen! Hoe redt hij zichzelf uit de soep? Dolfje verzint het ene verhaal na het andere, de hele weerwolfnacht lang. Maar is dat genoeg om Knuppel op andere gedachten te brengen?”

Ik ben nu 9 jaar, maar ik smul echt van dit boek. Een spannend avontuur! Het boek is trouwens ook heel goed te lezen als je nog niet bekend bent met de andere boeken van Dolfje Weerwolfje. In het eerste hoofdstuk wordt het meteen duidelijk wie wie is in het verhaal. Gaaf voor Kinderen geeft ook een dikke pluim voor de kleurrijke illustraties (van Hugo van Look), dit maakt het boek extra levendig.

 

AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag van uitgeverij Leopold speciaal in verband met de Kinderboekenweek (7 t/m 18 oktober 2015) 3x dit kinderboek weggeven.

 

Maak kans op dit nieuwe, spannende avontuur van Dolfje Weerwolfje, geschreven door Paul van Loon.

 

Vul voor 10 oktober op onderstaand winformulier in hoe jij denkt dat weerwolvensoep zal smaken J.

De winmailbox stroomde vol met hilarische antwoorden.

De drie winnaars schreven:

Weerwolvensoep is alleen voor degenen die dit wel aandurven, met een aparte frisse smaak. Een beetje griezelig, maar wel lekker. (Barbara Eversdijk)

Mijn 6 jarige dochter denkt dat weerwolvensoep als volgt smaakt: harige stukjes tussen je tanden, schurende spinazie over je kiezen, een beetje zuur en spugerig. (Jiska van Wees)

Ik denk dat t smaakt nr n hapje van je harige knuffel, heeeel vies dus. En ook n beetje als uilenballen, bah! (Mees Verkoulen)