Kinderboeken

Yoga in het Dansende Dierenbos

Onze moeder, je weet wel die van Gaaf voor Mama, houdt volgens onze vader van ‘zweven’. Dat zegt hij altijd voor de grap als zij op maandag- en donderdagavond naar body balance of flow yoga gaat. Ze heeft hem voor de gein wel eens wat oefeningen laten doen. Dat kon hij natuurlijk niet en wij weten thuis best wel dat het niet zomaar wat slappe bewegingen zijn. De oefeningen zijn best pittig, want mama heeft soms spierpijn.

Ik, als 6-jarig meisje, vind yoga ook gaaf. Ik ben wel eens mee geweest naar een les kinderyoga en dat was in- en ontspannend tegelijk. Toen Gaaf voor Kinderen dus de vraag kreeg om naar het boek ‘Het Dansende Dierenbos’ te kijken, ging ik daar meteen op in. Ik wil wel graag kinder-yoga op muziek doen.

Dans als een aap

De voorkant van het boek ziet er vrolijk uit, met een aap en een dansend meisje in een rode broek. Er zit ook een cd bij met heerlijke dierenliedjes. Eerst bekijken we het boek en ik zie dat er allemaal oefeningen in staan met de naam van een dier. Bij ‘dans als een aap’ kan ik mij veel voorstellen, maar hoe ga je ‘in galop’ of ‘vlieg je als een vogel’? Er staan vrolijke tekeningen van dieren en een uitleg van de oefeningen in het boek. Zo sta ik eerst gebogen naar voren en daarna heel stoer rechtop. Bij de omschrijving staat: “Je bent een sterke gorilla! Maak je groot en sterk. Sla met je vuisten op je borst. Oe oe oe.” Dat geeft mij kracht! Samen met mijn moeder doe ik de vogel. Stevig op één been staan, je andere been voorzichtig naar achter en je armen als vleugels opzij. Dit is een echte yogahouding. Yes, ik kan het… balans. Het geeft een vrij gevoel en nu is het tijd om wat oefeningen op muziek te doen. Bij elk dier hoort een lied en een houding. Vandaag doen we dus de aap en de vogel. De muziek is wel vrolijk, maar ook steeds hetzelfde. En dat is natuurlijk weer prettig als ik mij moet concentreren op de bewegingen. Wij vinden Het Dansende Dierenbos het een fijn boek waarbij tekst over dieren, muziek en yogabewegingen samenkomen.