Kinderboeken

Snottebellenslakkensoep? Heerlijk!

Serieus raar! Die titel van het boek van Geronimo Stilton: Snottebellenslakkensoep? Heerlijk! Het lijkt mij echt goor. Die snottenbellenslakkensoep mag dan wel een eeuwenoud recept zijn van de kasteelkok van het Schedelslot, Mario – van zijn bet-bet-betovergrootvader – heerlijk kan het niet zijn, lijkt mij. Er gaan dertien moeilijk te vinden en extreem slijmerige ingrediënten in, zoals oorsmeer van een aardvarken en een snufje gerijpte kasteelmuurschimmel. Ai, jakkes.

Razend lekker recept

Geronimo en Duifje worden er op uit gestuurd om deze monsterlijke ingrediënten te gaan zoeken. Mario wil dit razend lekkere recept namelijk voorschotelen aan de bekende culinair recensent Madnav naar Lugubria. Een spannende zoektocht volgt, maar als de speurneuzen terugkomen bij het Schedelslot blijkt Mario spoorloos verdwenen. Een volgend avontuur gaat van start.

Gaaf voor Kinderen leest dit boek uit de groene serie van Geronimo Stilton met een lacht op het gezicht (de plaatjes blijven leuk) maar we hoeven deze soep niet te proeven...