Kinderboeken

De ruimte in

Wil jij astronaut worden? Of houd jij ‘gewoon’ van de ruimte en raketten? Dan is het nieuwe boek De Raketwedstrijd gaaf voor jou. Het is niet alleen een boek met een spannend verhaal, het boek is verder interessant en leerzaam dankzij de krantenartikelen en informatie over de ruimte(vaart) na ieder hoofdstuk.

Het verhaal in het kort: Sterre is 12 jaar en weet nu al zij astronaut wil worden. Ze wil dolgraag toegelaten worden op de speciale Techniek en Wetenschap Talentschool van professor Pikulet, maar daarvoor moet ze wel een waterraketwedstrijd winnen. En dat win je niet zomaar (lees zeker door, want er is ook een wedstrijd waterraket bouwen met je klas). Sterre wordt tegengewerkt door de pestkop uit de klas, Floris, en de buurman werkt ook al niet mee. Of dit allemaal goed gaat aflopen… de kun je gaan lezen in De raketwedstrijd.

Bijzonder boek

De raketwedstrijd is geschreven door Anaïd Haen en Django Mathijsen. Een bijzonder boek, mede dankzij de informatie over de ruimte(vaart), bijvoorbeeld over zwarte gaten en donkere energie. Bovendien organiseert Uitgeverij De Vier Windstreken er samen met Space Expo in Noordwijk een waterraketwedstrijd omheen. Een hele leuke bezigheid tijdens de Kinderboekenweek voor alle kinderen uit groep 6, 7 en 8! Meer informatie over de wedstrijd en instructies over het bouwen van een waterraket zijn te downloaden via www.vierwindstreken.com.

 

Auteurs Anaïd Haen en Django Mathijsen hadden al voor de lancering van het boek dikke in 2016 pret, toen zij het bouwen van de waterraket gingen uitproberen met kinderen van de Floraschool in Krimpen aan de Lek. Samen met hen maakten ze bovendien een leuk promotiefilmpje voor de waterraketwedstrijd, dat nu te zien is op youtube.