Kinderboeken

Een pony op drie hoog

Het tweede avontuur van De Dierenridders, Een pony op drie hoog, ligt nu in de boekhandels… en met een beetje geluk in de bibliotheek.

Dit is absoluut een gaaf boek als je – net als ik – van pony’s en dieren houdt. Het hele boek draait namelijk om pony Toos. Toos is op Marktplaats gevonden en gekocht (voor 50 euro!) door Nora en haar vrienden; de Dierenridders. Alleen waar laat je een pony?

Derde verdieping

Je raadt het wellicht al vanwege de titel van het boek… Pony Toos gaat bij Nora wonen, maar zij woont op de derde verdieping. Stiekem brengen zij Toos naar drie hoog, maar hoe gaan de vrienden dat doen met het voer en hooi? Ze beseffen langzaam dat een pony hebben moeilijker is dan het lijkt. Als Toos ontsnapt en op het schoolplein loopt beseffen De Dierenridders dat het zo niet langer meer kan en dat ze Toos moeten verkopen. Ze plaatsten een advertentie op Marktplaats. Maar zijn de mannen die Toos komen halen wel te vertrouwen?

Beoordeling van Gaaf voor Kinderen: een spannend boek met mooie zwart/wit tekeningen. Het leest lekker weg, mede dankzij de korte zinnen en heldere taalgebruik (spreektaal).

Meer informatie over het boek: Unieboekspectrum.nl.