Kinderboeken

Het Grote Sinterklaas Kookboek

 

De pepernoten mogen dan wel steeds vroeger in de winkels liggen, wij kopen ze pas als de Sint in het land is. Een zelf opgelegde regel en daar is ons gezin heel principieel in. Maar natuurlijk hebben wij stiekem wel al heel veel trek in al het lekkers rondom de Sinterklaasperiode. Onze oplossing: zelf bakken! Reken maar dat dat lekker is, en bovenal ontzettend gezellig om samen in de keuken lekkers te maken.

Sinterklaas inspiratie in de keuken

Wij pakken het heerlijke kookboek: Het Grote Sinterklaas Kookboek (van de hand van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt - o.a. te koop bij Bol.com) uit de kast. Het is meteen smullen, want wauw wat staan er veel gave tips in. De foto’s zijn al om bij te watertanden. Maar laten we starten met iets eenvoudigs: kruidnootjes. We vinden ze op bladzijde 50-51 en we vallen voor de extra tips, zoals witte kruidnoten, kruidnootsandwiches en glitterkruidnoten. Wat een waanzinnig gaaf idee om glittersuiker te gebruiken. Bakplezier gegarandeerd.

 

En dan als het heerlijke avondje is gekomen, gaan wij zeker Sinterklaasbroodjes maken. Die zien er super leuk uit en zijn simpel te maken: met een mijter van tomaat en een kruis van mayonaise, het gezicht is een plak gekookte ei. Je legt het op een plakje stokbrood en het effect is groots. We willen al die ruim 100 recepten wel maken. Alles ziet er even gaaf uit in Sinterklaas stijl en lekker zal het absoluut zijn. Laat het aftellen naar de intocht maar beginnen.

Natuurlijk kun je veel langer uit dit Grote Sinterklaas Kookboek koken! Zo maak je ook op een originele manier de overgebleven restjes snoepgoed op.

 

 

Meer over Het Grote Sinterklaas Kookboek:

De ongecompliceerde recepten voor alle dagen dat de Sint in het land is, zijn elk jaar een succes. Klassiekers worden toegankelijk, terwijl alledaagse gerechten een originele sinterklaastwist hebben gekregen. Bijzondere recepten zijn o.a. gehaktballen met kruidnootjes en marsepein gemaakt van dadels. Daarnaast passeren diverse moderne varianten de revue, zoals quinoa-kruidnootjes, worstletter en het chocolademelkbuffet. Uiteraard ook veel aandacht voor hartige kost zoals boerenkoolsigaren en de aardappelmijter.

Creatief culinair specialist Yolanda van der Jagt: ‘Ik heb me laten inspireren door zowel mijn kinderen als mijn eigen jeugd, vandaar dat het een mooie mix is geworden van klassiekers en hedendaagse receptuur’. Naast de ruim 100 originele recepten staat het boek bol van bijzondere surprise-ideeën, inspirerende foto’s en gezellige achtergrondverhalen. Met 216 pagina’s en uitgevoerd in rood linnen ziet het kookboek er bijna net zo uit als het echte grote boek van Sinterklaas.

Een inspiratiebron voor jong, oud, en iedereen die Sinterklaas een warm hart toedraagt.