Kinderboeken

Sinterklaas voor Grote kinderen


Ben jij onder de 7 jaar? Lees dan níet verder… Heus! Er staan op deze inspiratiewebsite veel leukere tips en reviews van speelgoed en gezinsvakanties.

Enneh, voor wie wel 8 jaar of ouder is. Tja, lees dan gewoon verder over het Grote Geheim. Jij weet het vast al. Toch?

Misschien doe je lacherig over het Grote Geheim en zeg jij dat Sinterklaas een hartjes onderbroek draagt. Maar weet jij wel beter en heb je toch nog veel vragen rondom de goedheiligman? Dan is het nieuwe en ludieke boek Sinterklaas voor Grote kinderen absoluut een must have.

Spraakmakend

Kluitman heeft een spraakmakend Sinterklaasboek voor Grote kinderen. Bedenker en schrijfster Chariva, onthult in dit (voorlees)boek op speelse wijze het grote geheim van Sinterklaas. Meteen op de eerste pagina kun je een gedicht voor jou lezen met hints. Op diverse bladzijden staan woorden doorgestreept en aangevuld. Het zijn vooral ook de tekeningen in het boek, die aanspreken. Die illustraties zijn gemaakt door Job, Joris & Marieke, die vorig jaar werden genomineerd voor een Oscar voor hun korte animatie ‘A short Life’. Maar natuurlijk is het verhaal ludiek. Het is niet alleen de onthulling over Sinterklaas, maar juist ook verhalen/anekdotes over de wonderen die hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard.

Geen koude douche

Het verhaal zorgt het ervoor dat de waarheid geen koude douche wordt, maar een uitermate zachte landing. Eén die het kind recht doet. Kortom, een uniek boek wat nog niet bestond. Reacties: ‘Grotere kinderen betrekken in het geheim van Sinterklaas. Samen met de volwassenen de mooie magie voor de kleintjes bewaren. Dit boek maakt op een elegante manier het belangrijke, leeftijdsgebonden onderscheid tussen de echte en de 'fantasie'-Sinterklaas.’ – Willem Koops (bekend ontwikkelingspsycholoog)

‘Door oudere kinderen deel uit te laten maken van het geheim van Sinterklaas verandert de rol van het kind. Het sinterklaasfeest wordt zo mogelijk nog leuker en spannender! Een oprecht boek voor het kind van nu.’ – Annette Mulder (kindercoach)

In het persbericht staat: “Dit boek geeft het sinterklaasfeest een onverwachte, extra dimensie en zal het onthullen van het geheim voor veel ouders gemakkelijk maken.”

Dit vind ik:

Daar sluit ik mij volledig bij aan. Ik heb het boek natuurlijk eerst zelf gelezen en daarna aan Mees van 9 jaar voorgelezen zodat ik zeker weet dat hij het begrijpt. Hij wist het geheim wel al, maar hoe ga je daar mee om naar een jonger zusje. Dit boek legt dat prima uit. Absoluut een aanrader!

Nu zijn zusje ook 9 jaar is, hebben we het boek er weer bij gepakt. Midden in de zomer. Het was een raar moment, want wij vonden als ouders dat zij het moest weten maar wanneer begin je over 'het geheim'? Het juiste moment kwam maar niet voorbij... tot we het dus op een warme zomerdag over de hitte in Madrid hadden. Dé kans. Wij vroegen aan haar of ze weet waar Madrid ligt. Wat raar dat Sinterklaas daar woont en er geen logische route met de boot naar Nederland is. Dochter Pien vond dat ook raar, dus hebben we verder gepraat over de Sint en zijn Pieten. Vol verbazing hoorde zij aan dat wij de cadeautjes voor haar kochten. Ze geloofde het eigenlijk niet! Dus, we pakten Sinterklaas voor Grote Kinderen er bij en zijn samen gaan lezen. Haar reactie: "Ohhhh, ik dacht echt dat het echt was!". Om daarna redelijk boos te zeggen: "Daarom kreeg ik dus niet alles van mijn verlanglijstje... jullie kochten het!"

Een paar maanden later pakken we het boek en dan vooral het contract er zo nu en dan nog bij, want het blijkt dat Pien het lastig vindt om het toneelstukje mee te spelen. Niet expres, dat zeker niet maar ze is nog altijd in verwarring. Stiekem gelooft ze nog een beetje. En ik moet zeggen... ik eigenlijk ook! 

Sinterklaas is een prachtig feest en traditie!