Kinderboeken

Mijn broer de robot

Van de titel van dit succesvolle boek uit Amerika krijg ik gewoon een lach op mijn gezicht: Mijn broer de robot. Dát moet toch hilarisch zijn als je een broer als robot hebt. Ik zie het al voor mij… nog zonder het boek te lezen.

Ik sla Mijn broer de robot, geschreven door James Patterson en Chris Grabenstein, open en hè, hè, wat fijn: een boek voor tieners maar nog wel met tekeningen. En wat voor illustraties! In cartoonstijl met van die tekstballonnen. Gaaf. Zwart/wit tekeningen die het verhaal extra tot leven brengen. Voor de hoofdstukken starten zie je een overzicht van het robothuis van Sammy. Alles wordt er met robots gedaan. In het hypermoderne huis maken robots het ontbijt en geven zelfs het wc-papier aan (haha).

Buitenbeentje

De hoofdpersoon heet Sammy Hayes-Rodriguez en hij is nét even anders als de rest. En dat gevoel van een buitenbeentje zijn wordt alleen nog maar erger als hij zijn sprekende, wandelende robot mee naar school moet nemen, luisterend naar de naam E. E zet de boel op stelten, bij gym, op het schoolplein en tijdens de les. Onbewust hoor, want E is een nerd en wil alles leren. Net als zijn broer Sammy. Is E Sammy’s ticket naar Loserstad? Of kan hij bewijzen dat het cool is om raar te zijn? De geniale moeder van Sammy programmeert E en hij krijgt veel fans. Worden het stoere boys of blijven het watjes? Dát maak je allemaal mee in Mijn broer de robot.

 

Van Mijn broer de robot werden al 500.000 exemplaren verkocht in de VS en de bestseller stond maar liefst twee weken non-stop op de eerst plek van de New York Times Bestseller lijst.

Clavisbooks.com.