Kinderboeken

Samen lezen met Borre

Nu ik in groep 3 zit, kan ik zelf lezen (en schrijven!). Echt gaaf. In de klas hebben wij allemaal leuke boekjes op ons leesniveau en natuurlijk leest juf regelmatig voor. Thuis word ik ook voor het slapengaan voorgelezen én lees ik zelf ook steeds meer. Gelukkig heb ik een oudere broer en hebben we genoeg leesboekjes op mijn niveau in huis. Zo lees ik uit Jip en Janneke en Vos en Haas. Ook heb ik een stapel met Borre boekjes van mijn neef ontvangen. Hij was lid van de Borre Leesclub en zo ontving hij per maand twee boeken.

Gloednieuwe avonturen!

Borre ziet er grappig uit in zijn rood-wit gestreepte shirt en hij beleefd leuke avonturen. Al 10 jaar! In die 10 jaar tijd is hij uitgegroeid tot een nieuw Nederlands icoon. Schoolgaande kinderen kennen Borres vrolijke avonturen allemaal. En het goede nieuws, er zijn recent vijf gloednieuwe avonturen verschenen. Terwijl er al ruim 100 Borre boeken zijn. Je raakt dus niet snel uitgelezen. Ik heb de vijf nieuwe verhalen ontvangen: Borre en de buurman uil; Borre en de brokjes om nom nom; Borre en de hongerige parasol; Borre en het krullenbeest en Borre en de dropveter van duizend meter. Dit laatste boek is mijn favoriet. Borre ontdekt namelijk al etend van een hele lange dropveter de dropfabriek waar de ‘dropknipper’ vast is komen te zitten op de wc. Hierdoor bleef de dropveter maar groeien en groeien. Heel grappig!

 

De Borre Leesclub is er voor gezinnen met kinderen in het basisonderwijs. Voor elke groep zijn er boeken op de leeftijd van het kind afgestemd, zo groeit Borre mee met het kind. Als lid krijg je ook alle boeken gratis digitaal voor op iPad of tablet, waarbij de Borre-verhalen prachtig zijn ingesproken door Barry Atsma.