Kinderboeken

2016: Roald Dahl-jaar

Dit jaar, 2016, is het Roald Dahl-jaar. Waarom? Omdat het nu 100 jaar geleden is dat Roald Dahl werd geboren. Vandaar dat er wereldwijde aandacht voor de schrijver. Uitgeverij De Fontein steekt ter ere van dit Roald Dahl-jaar iedere maand een titel van de schrijver in een nieuw jasje. In maart heeft Gaaf voor Kinderen De Tovervinger ontvangen. Wat een waanzinnig verhaal. Waanzinnig in de positieve vorm, absoluut. Maar ook waanzinnig fantasievol. Dáár staat Dahl natuurlijk ook om bekend.
De Tovervinger
In het boek, met bijzondere zwart/wit illustraties door sir Quentin Blake, de vaste illustrator van Roald Dahl, heeft het buurmeisje van de familie Kreitjes een tovervinger. Ze zwaait er mee naar de buurman en haar zonen omdat zij wil dat zij stoppen met jagen. Ze verandert ze in vogels en eenden gaan in het huis van de familie wonen. Zo, die hebben hun lesje wel geleerd!
Dit is een fijn voorleesboek waarbij je lekker kunt lachen met je kind.


In dit jubileumjaar zijn er diverse activiteiten rondom de schrijver van tijdloze klassiekers als Matilda, De GVR en Sjakie en de chocoladefabriek. Iedere maand verschijnt er een uitgave van Dahl in een nieuw jasje, alle e-books zijn sinds januari beschikbaar. Deze boeken gaan nog verschijnen: April: De heksen; Mei: Ieorg Idur; Juni: Joris en de geheimzinnige toverdrank; Juli: Daantje, de wereldkampioen; Juli: De GVR – filmeditie; Augustus: De fantastische meneer Vos; September: De reuzenkrokodil; Oktober: De reuzenperzik; November: De giraffi, de peli en ik; December: Sjakie en de glazen lift.
Eén van de highlights is de verfilming van De GVR, een avontuur over de Grote Vriendelijke Reus. The BFG is geregisseerd door Steven Spielberg en draait deze zomer in de  Nederlandse bioscopen.
Meer weten? Kijk ook eens op www.roalddahl-boeken.nl.