Kinderboeken

Lezen met Minecraft

Natuurlijk speel ik Minecraft! Samen met vrienden maak ik hele Minecraft werelden, zowel met de iPad als achter de computer. Hoe tof is het daarom nu dat er een Minecraft-avontuur in boekvorm is. Zo krijg je ons jongens, vanaf een jaartje of 10, wel aan het lezen!
Twee delen
In januari 2016 is Strijd om Elementia 2: De nacht van het kwaad verschenen. Ik ging dus meteen lekker lezen… maar oei, ik begreep het eigenlijk niet. Wat blijkt?! Ik had eigenlijk eerst deel 1, Strijd om Elementia: Het recht  van de sterkste moeten lezen. Dit boek verscheen in november 2015 en het wordt een boekenreeks van drie boeken! Dus aan de slag met het eerste avontuur, in 473 pagina’s. Ja, het is wel een boekwerk. De eerste paar pagina’s moest ik goed opletten om het verhaal te begrijpen, want er komen nogal wat namen voorbij. Maar als je eenmaal in het Minecraft-avontuur zit, dan moet dat boek uit.


Het verhaal in het kort: Het spel Minecraft krijgt iedere dag meer nieuwe spelers (in het echte leven zijn dat er ruim 19 miljoen). In het boek komen er duistere krachten aan het werk op de Elementia-server. De nieuwe spelers Stan, Kat en Charlie zijn pas begonnen en nu al zijn ze in gevaar. Zij bundelen hun krachten en gaan de strijd aan. Maar tegen wie en hoe? Je zult begrijpen dat het een behoorlijk klus is om de mysteries van Elementia te ontrafelen en dit gevecht te winnen.


Elementia
Zoals gezegd, het is dus wel een dik boek, maar het leest wel snel. Ik word nog eens een boekenwurm… Op naar deel 2: De nacht van het kwaad. Hierin heeft Stan de leiding over de Minecraft server Elementia. Een sterke en succesvolle server. Maar niet alles gaat goed. De onheilspellende organisatie Noctem Alliance belaagt Element City. Stan en zijn vrienden vechten keihard terug, maar het lukt niet om de Alliantie neer te halen. De spanning loopt op en er dreigt een vreselijke oorlog uit te breken. Om het recht te laten zegevieren zal Stan belangrijk, maar bijna onmogelijke beslissingen moeten nemen. Stan en zijn vrienden bereiden zich voor op de komst van een allesomvattende strijd.


Schrijver Sean Fay Wolfe was pas 16 jaar toen hij Het recht van de sterkste schreef, en hij was 17 toen hij zijn tweede boek afrondde. Hij is een fervent speler van Minecraft en houdt van het creëren van avonturenverhalen vol actie. Sean zit nog op school in Rhode Island (VS), waar hij nauw betrokken is bij de lokale toneelafdeling.

Maak kans op het Minecraft-avontuur Strijd om Elementia deel 1 Het recht van de sterkste.
Vul op onderstaand formulier de naam in van het komende derde boek.
Je vindt alles over deze trilogie op www.unieboekspectrum.nl.