Kinderboeken

Boeken van de Wakkere Muis

Je kent ze vast wel al… de boeken van Thea en Geronimo Stilton. Beide goede schrijvers voor de Wakkere Muis. De boeken zijn superspannend en zien er gewoon gaaf uit dankzij de kleurrijke tekeningen en de verschillende lettertypes (hierdoor ook goed te lezen als je dyslectisch bent). Recent zijn er weer boeken verschenen: De jacht op de zwarte tulp - Thea Stilton en Muis overboord! - Geronimo Stilton.
Welk boek kies jij?
De boeken zijn altijd spannend en lezen als een trein. En het fijne, ze zijn voor jongens en meiden. En heus niet alleen omdat het ene boek door Thea is geschreven en het andere door Geronimo. Welk boek zou jij kiezen? De jacht op de zwarte tulp, een verhaal wat in Nederland speelt. De Thea Sisters komen naar Amsterdam omdat Violet deelneemt aan een super-exclusieve schildercursus. Dan verdwijnt de vader van bollenkweker Jan. Hij heeft jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van een gi-ga-waardevolle nieuwe tulpensoort. Zou het kunnen dat hij het slachtoffer is geworden van kwaadwillende snuiters die het op zijn tulp hebben voorzien?
In Muis overboord! is Geronimo als ontdekkingsreiziger op zoek naar nog onontdekte plekken in de wereld… Hij reist af naar Portugal, waar de beroemdste angstmuis van Muizeneiland, is uitgenodigd omdat hij een afstammeling is van de wereldberoemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama! Tenminste, dat staat in de uitnodiging. Omdat het precies 500 jaar geleden is dat deze stoere ontdekkingsknager als eerste Europeaan helemaal naar India wist te varen, zou er een speciaal evenement worden georganiseerd. Gaat hij Portugal bereiken in zijn bootje op die hele grote zee?


AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag een Stilton boek weggeven.

 

 

Welk boek van de Wakkere Muis zou jij kiezen?

 

Het boek van Thea Stilton of van Geronimo?

Laat ook even weten waarom jij dat zo’n gaaf boek vindt.

Je kunt tot 10 mei 2016 meedoen.

 

Het boek van Thea Stilton is opgestuurd aan Bo H. in Maastricht.