Kinderboeken

LEGO Ninjago-boeken lezen

Al heel wat uurtjes is er gespeeld met LEGO Ninjago figuren. Hele avonturen zijn er mee beleefd, of worden er films nagespeeld. Ninjago, Masters of Spinjitzu van LEGO is gaaf. Vandaar ook dat de magazines populair zijn. En het mooie… de leesverhalen van LEGO NINJAGO® gaan verder.
Twee boeken
Wij testen twee LEGO NINJAGO boeken. Wat opvalt: de voorkant van het boek voelt heel apart door het reliëf van de Lego-figuren. We slaan Meesters der Elementen open en het verhaal start met Master Garmadon. In het kort wordt de uitdaging uitgelegd en worden alle hoofdrolspelers kort voorgesteld. Het leuke ook: onder aan de verhalen staat een kader met een vraag waar/niet waar. Dit helpt bij het begrijpend lezen. Daarnaast is het verhaal gewoon heel spannend (ze gaan naar een toernooi der elementen) en dat zie je ook in de tekeningen. Inderdaad dit leesboek heeft lekker veel plaatjes.
Het andere Lego-boek heet: Verhalen van de Geesten. Het boek leest fijn, want er staan veel illustraties in, maar ook de letters zijn prettig groot. Hierdoor is het helemaal niet zo erg dat er een heel pagina met tekst is. Bovendien, het verhaal over de angstaanjagende geesten is superspannend. De ninja’s staan klaar om de strijd aan te gaan. Maar hoe kunnen ze deze strijd ooit winnen nu de geesten een van de ninja’s in hun bezit hebben genomen?


AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag deze boeken weggeven!


De LEGO NINJAGO leesboeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

Vraag: welke van de twee boeken lijkt jou het meest gaaf?

 

Vul die titel in op het formulier en leg uit waarom.

Wil je meer over de boeken weten? Klik dan op www.meisenmaas.nl

 

De gelukkige winnaars zijn V. Geensen in Almere en M. van Beek in Apeldoorn.