Kinderboeken

Testers aan het woord

Op Facebook Gaaf voor Kinderen vroegen wij wie er het vrolijke kinderboek wilde testen. Twee moeders ontvingen het boek om voor te lezen en dit is hun review over Gijs Lawaai op het Strand:
Grappig en spannend boek voor kleuters
Lotte, moeder van Gijs (5 jaar) laat weten: “Samen met mijn zoontje Gijs mocht ik het boek ‘Gijs Lawaai op het strand’ van Angie Morgan testen. Wat een leuk en vrolijk boek is dit zeg! En dat vond mijn zoontje gelukkig ook, vooral omdat de hoofdpersoon in het boek ook Gijs heet en een beetje stout is. Bij het zien van de kaft en het voorlezen van de titel lag hij al in een deuk. "Hij gaat steeds lawaai maken mama, dat is grappig", aldus Gijs. Tja, echt kleuterhumor hè.
Het boek gaat over Gijs Lawaai die samen met Hanna naar het strand gaat. Hanna is iets ouder en waarschijnlijk zijn zusje (maar daar komen we in het boek niet achter). Gijs en Hanna maken samen veel plezier op het strand maar daarbij vergeet hij steeds dat hij niet zoveel lawaai moet maken. En dat vond mijn zoontje dus echt hilarisch! Steeds weer probeert Gijs Lawaai stil te zijn, het lukt hem alleen wanneer ze een ijsje gaan eten. Dan kunnen alle mensen genieten van de rust op het strand. Het boek heeft een spannend en verrassend einde waarbij het toch wel handig blijkt te zijn dat Gijs Lawaai zo goed lawaai kan maken. En er zit ook nog een leuk zoekspelletje in het boek waarbij je steeds de krab moet vinden.


Kortom: een grappig en spannend boek om samen met je kleuter te lezen. Het speelt goed in op de belevingswereld van kleuters en doordat Gijs Lawaai soms een beetje stout is, sprak het mijn zoontje in ieder geval heel erg aan. Voor ouders zit er ook de nodige humor in, dus telkens weer hetzelfde verhaaltje voorlezen is helemaal niet erg! Wij zijn benieuwd naar de andere avonturen van Gijs Lawaai.”
Hard schreeuwen
De andere moeder, Sonja Hubregtse, laat weten: “Onze zoon heeft genoten van het boek. Hij vond vooral het harde schreeuwen van Gijs erg leuk. Uiteraard ging hij het af en toe zelf ook doen. Het is een leuk verhaal wat nieuwsgierig maakt. Je wilt verder lezen wat er nog meer voor grappigs gebeurd. Ook de tekeningen zijn erg leuk doordat er tekeningen met ‘echte’ stofjes (kleding enz) in voor komen. Dit boek is zeker een aanrader!”


Tester Sonja omschrijft het boek verder op deze manier: “Het boek gaat over een jongetje Gijs die samen met Hanna naar het strand gaat. Gijs is zo enthousiast dat hij erg veel lawaai maakt. Hij zegt telkens weer dat hij zachtjes zal doen, maar dat gebeurd niet. Hanna moet het keer op keer zeggen. Hanna komt met veel ideeën om hem stil te houden. Zandkasteel bouwen, piraatje spelen, totdat Gijs het strand eigenlijk helemaal niet zo leuk meer vindt. Als ze dan samen een ijsje gaan eten is Gijs wel rustig. Hanna en Gijs gaan daarna spelen in en poel. Daar genieten ze zo van dat ze niet door hebben dat ze er al erg lang zitten. Ze zien dan dat het water om de rots van de poel heen is gekomen. Hanna vraagt daarom aan Gijs om zo hard mogelijk te schreeuwen. Hij kijkt daar raar van op; waarom mag het nu wel?! Ze schreeuwen samen zo hard ze kunnen. Door het harde schreeuwen worden ze gered door een reddingsboot. Gijs vindt het daardoor geweldig op het strand!”