Kinderboeken

Lekker lezen met je VR-bril

Zooo, nice! Tijdens de Kinderboekenweek kregen we bij aankoop van één van de geselecteerde titels een VR-bril. Een wat voor bril? Een Virtual Reality-bril! Wij gingen meteen aan de slag… eerst de gratis Kinderboeken-app downloaden om het spel te kunnen spelen. Toen de VR-bril in elkaar gezet. Dat leek heel eenvoudig, maar we hadden toch de video met uitleg er wel even bij nodig.
Gaaf brilletje
Wel handig om te weten dat je in die Virtual Reality-bril een smartphone moet steken… Maar dan, wauw! Met de app word je in de wereld van het kinderboek getrokken. Er zijn in totaal zes boeken geselecteerd. Met de app ga je op zoek naar iets wat uit het boek is verdwenen. Dus, uit ieder boek is bijvoorbeeld de hoofdpersoon een belangrijk voorwerp uit zijn of haar verhaal kwijt. Met de app en de VR-bril op kun je de verschillende hoofdpersonen helpen bij het vinden van het verloren voorwerp. Best even een klusje! En super cool.
Dit gave brilletje met VR-app is gelanceerd door Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum en Kidsweek. Dit is al het vijfde jaar op rij dat de kinderkrant de actie organiseert, maar voor het eerst is er ook een echte virtual reality-app om de actietitels gebouwd. Er zijn dus zes boeken waarbij je de app en de bril kunt gebruiken:

 
Duik in de Leukste Kinderboeken met deze VR-bril.
 
De Effies aan de bal - Vivian den Hollander en Saskia Halfmouw (voor kinderen vanaf zes jaar). Over voetbal natuurlijk!
 
Botje - Janneke Schotveld en Annet Schaap (voor kinderen vanaf zeven jaar) over een meisjesrobot.
 
Op een dag… – Arend van Dam en Alex de Wolf (voor kinderen vanaf acht jaar) met (voorlees)verhalen over Nederlandse feesten, tradities en gebruiken. Denk aan Kerstmis, Sinterklaas maar ook aan de Nieuwjaarsduik, de Elfstedentocht, de avondvierdaagse en nog veel meer!
 
Dummie de mummie en de drums van Massoeba – Tosca Menten en Elly Hees (voor kinderen vanaf negen jaar) waarin Dummie en Goos weer een spannend avontuur beleven.
 
De Vreselijke Twee - Jory John, Mac Barnett en Kevin Cornell (oor kinderen vanaf tien jaar) waarin een ‘prank war’ losbarst.
 
Baron 1898 - Jacques Vriens (voor kinderen vanaf elf jaar)… zeker weten dat je hierna naar de Efteling wil. 
 
Deze titels zijn tijdelijk in prijs verlaagd naar € 10,- van 29 september t/m 29 december 2016.