Kinderboeken

De Schatbewaarders

Gaaf voor Kinderen voelt zich weer vereerd als kinderboekenschrijver Michael Reefs vraagt of we deel 5 van de Bieb-bende al ruim voor publicatie willen lezen. Op die manier kan er nu voor de derde keer in de boekenreeks een quote worden opgenomen én dat is altijd gaaf.
Vorige avonturen
Met plezier heb ik de andere vier delen van De Bieb-bende gelezen, maar toch is het fijn om meteen aan het begin van De Schatbewaarders via een mail van Roy aan zijn vader nog even alle hoogtepunten uit de vorige avonturen terug te lezen. Stel, je hebt de eerdere avonturen niet gelezen, dan ben je toch gelijk op de hoogte en klaar voor het avontuur van De Schatbewaarders.
Natuurlijk wil ik niet te veel verklappen over het verhaal dus citeer ik een stukje uit de nieuwsbrief van de Bieb-bende zelf: “Deze maand staan de leden van de Bieb-bende voor hun zwaarste opgave tot nu toe. De oplossing ligt opnieuw in het verleden, waar ze in drie verschillende tijdperken kistjes moeten bemachtigen. Die zijn nodig om George Hill, de Man met de Bijl, eindelijk een halt toe te roepen. Maar ze worden bewaakt door de afschrikwekkende Schatbewaarders. Geen wonder dat het nog nooit iemand gelukt is de kistjes te veroveren...”
Van deze tijd
Ook deel 5 van de Bieb-bende leest fantastisch. Wat een fantasie en inlevingsvermogen heeft schrijver Michael Reefs! De avonturen van de vijf kinderen zijn spannend – je ziet het zo voor je - en heel eigentijds. Niet alleen in het verhaal over De Schatbewaarders komen moderne dingen zoals space scooters en vlogs voor, ook het boek zelf met QR-codes en de verhaallijnen in social media is super van deze tijd. Ik ben blij dat het uiteindelijk met de hoofdpersoon in dit boek, Roy, helemaal goed afloopt en dat hij in deel 6 van De Bieb-Bende weer fantastische dagen gaat beleven. Ik kijk nu al uit naar Het Middernachtcircus.
Bestellen met handtekening
De Schatbewaarders, het vijfde deel in de Bieb-bende reeks, is via www.debiebbende.nl te bestellen. En dan kun je er zelfs een persoonlijk bericht door Michael Reefs in laten schrijven. Zo gaaf! Bij ieder boek krijg je een unieke boekenlegger en (indien beschikbaar) een poster cadeau.
Zelf ben ik enorm nieuwsgierig naar de gedrukte versie want het omslag van De Schatbewaarders is voorzien van Glow in the Dark laag. Binnenin vind je namelijk een heleboel extra's, zoals prachtig vormgegeven QR-code pagina's, met briefjes en tekeningen van de Bieb-bende leden zelf. Je vindt er ook een dagboek van Hildegard Bovenwijn, de beroemde schrijfster die in het huis op de heuvel heeft gewoond. Tot slot is er nog een dossier over de verschillende personages te vinden.