Kinderboeken

Pien heeft een griezeloma

Tijdens de feestmaand december kreeg onze Pien (7 jaar) het boek Pien en de Weerwolf. Natuurlijk is het altijd gaaf om een kinderboek met je eigen naam te lezen. En, onze Pien houdt net als de Pien in het boek ook van pony’s. Oh ja, de Pien in het boek is dol op problemen… tja, daar herkennen we onze Pien ook in.
Het avontuur
Pien en de Weerwolf is een fantasievol verhaal om te lezen. Of om voorgelezen te krijgen. Voor beide perfect voor de leeftijd 7-9 jaar. Wij lezen stukjes uit het avontuur voor en Pien leest regelmatig zelf wat pagina’s. Het verhaal is grappig en het is duidelijk dat Pien voor alle problemen een oplossing vindt. In het boek heeft Pien een gemene oma (onze oma is heel lief!). Op de eerste bladzijde lezen we al dat het een griezeloma is. Maar waarom? Nou, die oma ligt dus altijd in bed en is onaardig, omdat ze haar hoektanden van haar gebit mist. Tot die tijd at zij naar eigen zeggen twee kindjes per dag. Kortom, raar! Maar Pien gaat toch voor oma op zoek naar goede hoektanden en zo ontmoet zij samen met haar maatje Pony een tuinslang (want die heeft scherpe tanden), een krokodil en olifant. Wat een avontuur!
Het verhaal is sprookjesachtig en herkenbaar vanwege het Roodkapje-element. En natuurlijk loopt het goed af met deze stoere Pien!

AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag een exemplaar van Pien en de Weerwolf weggeven.
Dit boek is het vervolg op Pien en de spoken. Maar je kunt het prima lezen zonder het eerste boek te kennen. Het is een grappig voorleesverhaal over het verschil tussen wat je wenst en wat je soms in werkelijkheid nodig hebt. Het kinderboek is geschreven én geïllustreerd door Myrthe van der Meer (pseudoniem) en uitgegeven door Uitgeverij van Goor.
Maak kans op dit boek!
Geef antwoord op de vraag: Welk dier helpt Pien bij haar avontuur om hoektanden te vinden?
Gaaf voor Kinderen vindt het ook altijd fijn om te lezen waarom jij denkt dat dit een mooi boek is.
 
 
 

Winnaar:  A. Verhoeff in Zaandam.