Kinderboeken

Voorleesboek over mens en natuur

In de serie Lang geleden… is weer een nieuwe (voor)leesbundel verschenen: Stad en Land… In het woord vooraf lezen we: “vijftig verhalen over de natuur in Nederland. Verhalen over planten, bomen, bossen… En dat door een schrijver en illustrator die allebei in de grote stad wonen.” Een leuk detail over Arend van Dam en Alex de Wolf. In dit voorwoord vertellen zij al het eerste verhaal over hun beleving van de natuur; van de eigen achtertuin tot het oerbos en van ‘biologieles’ over het insectenhotel tot de stronttonnetjesschepper.
Lang geleden
Stad en land… is enorm informatief en er wordt in de tekst, maar vooral ook in de mooie tekeningen, heel veel over Nederland verteld. Te beginnen; lang geleden. Letterlijk. In de oertijd, over de oorsprong van het leven, dinosauriërs in Nederland, holenberen en de ontdekking van vuur. En dan komen wij bij een hoofdstuk met de naam ‘een huis voor Hilde’. Gaaf, want dit huis staat echt in onze gemeente Castricum. Wij zijn daar natuurlijk al geweest en hebben het skelet en het meisje Hilde gezien. In het boek wordt de historie verteld en dat is interessant. Het is een fijn voorleesboek en reuze informatief. De andere hoofdstukken: in het museum, in de wetenschap, op een bijzondere plek, mensenwerk, zo zijn dieren, in de buitenlucht en zo zijn mensen.
Je krijgt antwoord op vragen zoals: Wat is het wildste dier van ons land? Wat is het nu van vitamines? Wat is de meest getelde vogel? Hoe ziet een paleistuin er uit? En nog veel meer! Er zijn 50 verhalen over mens en de natuur in deze bundel te vinden. Wat zou het leuk zijn om dit boek bij de biologieles op school te gebruiken!

In het boek vind je trouwens ook nog een poster. Leuk om op te hangen!

Lees meer over dit boek op Unieboekspectrum.nl.