Kinderboeken

Lieve lieverd


Maak kennis met Lieve… een lief maar ook eigenwijs meisje van ongeveer 4 jaar oud. “Iedereen kent wel een Lieve. Zij is het meisje dat naar je zwaait ook al kent ze je niet. Ze is het meisje dat gaat huilen als ze haar zin niet krijgt en daar zelf het hardst om moet lachen. Het meisje dat alles om haar heen wil ontdekken en begrijpen, maar dat nog niet doet. Het meisje dat zo eigenwijs en bijdehand is dat je haar wel op moet eten”, legt de schrijver, Rogier Kurtschreutter, van de serie kinderboekjes uit. Hij schrijft de boekjes op rijm aan de hand van belevenissen zijn geen dochters.
Ervaringen met Lieve
De avonturen zijn voor Lieve groot, maar eigenlijk maken alle kindjes deze dingen mee. Hierdoor is het lekker herkenbaar en zijn het ontzettend fijne boekjes om voor te lezen. Zo is er een avontuur over niet kunnen slapen, lekker naar het strand met papa, een sneeuwpop maken of gewoon spelen met haar kleine zusje Belle.
Er valt meer te beleven met Lieve, want er zijn ook magische kleurplaten en de Lieve Lieverd-app. Voor een unieke ervaring met Lieve Lieverd.
Gaaf weetje:
Op de voorkant van de boeken staat een afbeelding van een diertje die je in het boek moet zoeken (en zult vinden).
 
Meer 
1. Ga naar www.lievelieverd.nl en print de kleurplaten.
2. Kleur ze in op jouw manier.
3. Gebruik de gratis Lieve Lieverd-app om de kleurplaat te scannen. En zie hoe Lieve en haar vriendjes tot leven komen uit jouw kleurplaat. Speel met ze door op ze te klikken en maak foto’s of filmpjes.
4. Je kunt de filmpjes direct delen op social media, zodat iedereen kan zien wat jij voor moois gemaakt hebt.

De Lieve Lieverd-App is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

Deze kinderboekjes zijn o.a. te koop bij Bol.com