Kinderboeken

Opa’s griezelige gasten

Opa's griezelige gasten, van Vivian den Hollander, is ingedeeld in de categorie voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Pien is 8 jaar, dus dat moet lukken. Even zijn we in verwarring want op het boek staat ‘De leukste kinderboeken AVI-M4’ maar op de website staat AVI-E4. Ach, dat lezen komt vast wel goed!
Schrikken
De voorkant van het boek is al meteen leuk, twee kinderen, een opa, op de grond een groene hagedis en aan de muur een (tuin)slang. De kids en opa zien er duidelijk geschrokken uit. En de titel van het boek Opa’s griezelige gasten doet ook al spannend aan. We slaan het boek open en combineren het zelf lezen met voorlezen. Dochter Pien leest vlekkenloos de ene pagina, waarna mama met een spannende stem de andere pagina voorleest.
Tom en Mila hebben meestal een gezellige oppas-opa maar hij heeft zich een paar dagen afgemeld. Ze gaan bij zijn huis kijken en daar doet opeens een onaardige opa open. Dat is schrikken! Gelukkig ontdekken ze dat opa een tweeling is, wat ook meteen duidelijk is door de tekeningen. Dat heeft illustratrice Saskia Halfmouw goed gedaan. Opa Bert draagt een gele trui, de ander een rode en hij heet Guus.
Oppas-opa, Mila en Tom willen turn-ringen in de schuurtje ophangen… en dan schiet er een enge kleine krokodil weg. Met z’n drietjes vinden ze het een griezelig schuurtje, maar gelukkig blijkt opa Guus er meer van te weten.
Leuk lezen
Het verhaal is spannend, soms een beetje griezelig (zeker als je voorleest). Maar ook heel grappig, want alles loopt goed af. Voor kinderen die net leren lezen is dit een leuk boek! 
AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen geeft 1x Opa’s griezelige gasten weg. 
 
Gaaf om te weten:
Het thema tijdens de Kinderboekenweek is ‘griezelen’.
Het allernieuwste boek van Vivian den Hollander - Opa's griezelige gasten - past daar helemaal bij.
 
Win dit boek!
 
Vraag: Noem een andere titel van een boek bij Unieboekspectrum.nl in de categorie 4-6 jaar. 
 

Winnaar: Mira H. uit Hilversum