Kinderboeken

Wat doet de…?

Voor jonge kinderen – en juist vaak ook voor ouders of opa en oma – is het leuk om geluidjes na te doen. Vaak begin je bij ‘Wat zegt / doet de hond?’ en ‘Wat doet de auto?’. Gezellig om samen met je kind geluidjes na te doen.
Interactief speelboek
Samen een boekje lezen is ook gezellig. En leerzaam. Zeker als je er bijvoorbeeld het interactieve speelboekje ‘Wat hoor ik daar? Op de bouwplaats’ bij pakt. Gaaf voor jongens, en meisjes…
De kartonnen pagina’s slaan makkelijk om, ook voor en door kinderhandjes. Druk je op de tab aan de zijkant, dan komt er geluid uit het boekje. Welk geluid maakt een bulldozer of kiepauto? Herken jij het geluid van een graafmachine of een wals?
Op de laatste pagina in het boekje zie je de vier voertuigen op de bouwplaats en hoor je met een druk op de tab de vier geluiden. Weet jij welk geluid bij elk voertuig hoort?

Met 'uit'-knop
De combi van beeld en geluid spreekt kinderen aan. Leuk leren dus. En fijn voor de ouders… er zit een ‘uit’-knopje op de achterkant van het boek.
In deze serie is ook een boekje ‘Wat hoor ik daar? Op straat’ verschenen, met bijvoorbeeld het geluid van een brandweerauto. De boekjes voor kinderen vanaf 1 jaar zijn o.a. te koop bij Bol.com.

Wil je de geluidjes horen? Check dan ons filmpje op Facebook.