Kinderboeken

Boekbespreking: Lekker nooit niet bang!

De kinderboeken van Vivian den Hollander met illustraties van Dagmar Stam blijven fijn om voor te lezen, cadeau te doen en als kinderen wat ouder zijn om zelf te lezen.
Wij lezen het nieuwe verhaal met Lisa & Jimmy, Lekker nooit niet bang! Dat past prima bij het Kinderboekenweek 2017 thema: gruwelijk eng.
Een voorleesboek voor kleuters en peuters kan natuurlijk niet té eng zijn en dat is het boek ook niet.
Hamster komt logeren
In vier verhalen leren we Lisa en Jimmy én de logerende hamster kennen.
Lisa en Jimmy komen wel vaker voor in de boeken van Vivian den Hollander en zijn twee vrolijke kinderen. Nu laat het tweetal zien om lekker nooit niet bang te zijn. Of stiekem toch een beetje… Lisa hoort namelijk iets ritselen onder haar bed en haar vader denkt een spook te zien. Het eerste geluid blijkt van de hamster waar Lisa voor zorgt, het beestje rent in zijn kooi. En het spook wordt door Lisa weggeblazen, naar buiten. Want zij is lekker niet bang.

Dat Lisa niet bang is blijkt ook wel uit de andere verhalen. Als zij een prik krijgt bijvoorbeeld of als de hamster in de mouw van Jimmy’s trui kruipt. Hoe griezelig die verhalen zijn? Dat kun je zelf gaan ontdekken in dit fijne boek met kleurrijke tekeningen.

AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag Lekker nooit niet bang! weggeven. 
 
 
Je kunt bij de uitgeverij het eerste hoofdstuk lezen in het inkijkexemplaar.
 
 
Maak kans op het boek!
Vraag:
Hoe heet de hamster die komt logeren?
En
Hoe heet het baasje van de hamster?
 
Winnaar: A. Remmits uit Oss.