Kinderboeken

Het geheim van de gillende geraamtes

Ken je het boek Het geheim van de afgebeten vingers van Rindert Kromhout?
Dit kinderboek schreef hij al lang geleden. Als je het YouTube-filmpje van de schrijver bekijkt dan vertelt hij dat er nu een vervolg op zijn boek is. Dit spannende boek heet Het geheim van de gillende geraamtes.
Op zoek in Rome
In het boek gaat de 9-jarige Luuk, een lezer van het eerder verschenen boek over de afgebeten vingers, tijdens een vakantie in Rome op zoek naar het masker. Dit gegeven maakt het volgens ons extra gaaf om dit boek te lezen, want je maakt eigenlijk het verhaal mee zoals je het zelf mee zou kunnen maken doordat je zo nieuwsgierig bent naar het vervolg.
Want, kan het nou écht? Als je liegt en je steekt je hand in De Mond van de Waarheid, dat je voorgoed je vingers kwijtraakt? Zal Luuk de kerk waar dit masker staat vinden… en durft hij daar dan ’s nachts naar toe?
Zou jij het durven… en hoe reageer jij als je het ‘gillen’ van geraamtes hoort? Grrrriezelig.

Wij genieten van het verhaal, wat bovendien goed zelfstandig leesbaar is door kinderen vanaf 8 jaar.
 
 
 
De schrijver Rindert Kromhout is voor dit boek in Rome geweest en zocht alles rondom de Mond van de Waarheid, het kerkhof met de zes grotten en het geheimzinnige sleutelgat uit.

Achter in het boek kun je de adressen vinden. Maar wees gewaarschuwd: lieg nooit als je je hand in De Mond van de Waarheid steekt. O nee, doe dat alsjeblieft niet…