Kinderboeken

Recensie: Een vampier met Kwade Vlekken


Vampieren zijn eng. Net als weerwolven. En toch is Dolfje Weerwolfje heel populair. Voor kinderen is het namelijk niet snel té eng. Vampier Jonas uit de kinderboeken Een vampier van niks en Een vampier met Kwade Vlekken heeft eigenlijk ook iets aandoenlijks.
Gele vlekken
In het eerste deel lukt het vampiertje niet om mensenbloed te drinken… in deel twee van dit jeugdboek krijgt Jonas na een nacht jagen gele vlekken in zijn gezicht. Oeh, dat is geen goed teken, want volgens de vader van Jonas krijg je alleen gele vlekken als je een familielid hebt gebeten. Maar dat heeft hij niet gedaan! De oranje harige Jonas gaat met zijn vriendin Sofie op zoek wat er wel is gebeurd.

Wij vinden het een spannend verhaal en het lukt auteur Daiënne Merkies goed om sympathie voor Jonas te hebben. Na ieder hoofdstuk wil je steeds weer verder lezen, en dat is natuurlijk een goed teken. Het kinderboek is geschikt vanaf 8 jaar en is ook goed door kinderen van die leeftijd zelf te lezen. De zwart met witte tekeningen waarbij het oranje haar van Jonas is ingekleurd spreken tot de verbeelding.