Kinderboeken

Boekbespreking: Schimmen in het Schedelslot


Dát is grappig… Dit boek van Geronimo Stilton heeft twee titels! Op de achterflap van het boek staat Schimmen in het Schedelslot (of: Het geheim van dapper zijn). Dat hebben we nog niet eerder gezien... en het maakt het voor ons wel extra mysterieus.
Geronimo Stilton
In dit avontuur wordt Geronimo Stilton weer in rattenrap ergens naar toe geroepen om een gaaf avontuur te beleven. Dit keer wordt hij gevraagd om snel naar de familie Duistermuis in het Schedelslot te komen. Maar daar aangekomen blijkt het slot leeg. Luguber. Dat zie je ook in de tekeningen.
De avonturen van Geronimo Stilton zijn bij ons geliefd, mede dankzij al die toffe tekeningen en vreemde lettertypes. Het leest  heel apart zo’n tekst in dikke, grote, kleine en vreemde letters. Het wisselt zo lekker af en ook de kleurrijke illustraties zorgen er voor dat je best snel door een toch wel dik boek gaat.
Spoken en ander gespuis
De beroemde muis gaat natuurlijk het slot in en in het donker ontmoet hij spoken en ander gespuis. Hij ziet wegschietende schaduwen en schimmen, maar ook rare mummies, en dieren als schorpioenen en spinnen. Dan ontmoet hij de butler Kraaloog Kraaienpoot…
 
AFGELOPEN - Wij mogen van De Wakkere Muis dit boek weggeven. 
 
Gaaf om te weten.
De Wakkere Muis viert feest… de uitgeverij  heeft voor alle feestsnuiten een cadeau bij dit boek geleverd. Vrolijke ballonnen.
 
Maak kans op dit boek!
Geef antwoord op de 2 vragen:
- Welke kleur heeft het jasje van Geronimo?
- Wat is de titel tussen haakjes van dit boek?
 
Winnaar: Linda M. uit IJmuiden.