Kinderboeken

Meer tekenen met Jill

De 8-jarige dochter is dol op Jill. Ze kijkt graag naar haar tv-programma, ze volgt haar op @Jilloptv én de boeken met tekentips worden ‘verslonden’. Logisch dus toen Pien de mogelijkheid kreeg om Jill te spreken op het kinderboekenfeest van Bol.com dat ze haar vragen stelde en met Jill op de foto ging.

“Jill is in het echt net zo lief als op tv”, was Pien haar conclusie. Ze legde Jill ook keuze-vragen voor: sterretjes of hartjes? Roze of blauw? Koken of knutselen? Hond of kat?
De antwoorden? Hartjes, “Roze, maar dat wist je wel….”, knutselen en kat.

Nieuwe tekenboek
Het allernieuwste boek werd natuurlijk aangeschaft: Meer tekenen met Jill.
En ook dit is een gaaf boek, want Jill legt in duidelijke stappen uit hoe je een tandenborstel, bonbon, feestjurk, ring, cupcake en zelfs een zeemeermin kunt tekenen.
 
Het is een echt doe-boek, maar Pien vindt het eigenlijk zonde om de vierkante oefenvakjes in het boek te gebruiken (“Want dat kan ik het niet nog een keer proberen”). Wij hebben dus ruitjespapier gepakt en zo oefent dochter hoe zij onder andere een teddybeer en bijtje kan tekenen. 
 
 

In jouw wereld kan alles!
Het motto van Jill is: In jouw wereld kan alles! En dat is fijn… want dochter combineert tekeningen uit de hoofdstukken ‘keukenprinses’ en ‘droomtuin’. Met als favoriet ‘onderwaterwereld’. Het is nog even oefenen op de zeemeermin, maar trots kan ze wel al zijn op haar tekening van de dolfijn.
Dit (na)tekenboek van Jill is een prachtig cadeau en hoort zeker thuis in de collectie van iedere knutselliefhebber.
 
Wil jij jouw tekenstijl ontdekken?
Ontvang jij graag tekentrucs van Jill?

Dan is Meer tekenen met Jill (van Karakter Uitgevers) een must have voor jou.