Kinderboeken

Boekrecensie: Bor ziet spoken

Als jij alleen op je kamer bent, hoor je dan ook wel eens geheimzinnige geluiden? Op zolder bijvoorbeeld. Of in de kelder. En, denk jij dan net als Bor ook dat het spookt?

Nou, dan is het boek Bor ziet spoken van Harmen van Straaten iets voor jou! Trouwens, het is ook een gaaf kinderboek om zelf te lezen (vanaf een jaar of 8 moet dat prima lukken) als jij zelf geen last hebt van het horen van vreemde geluiden. Dan is Bor ziet spoken gewoon leuk om te lezen. Want Bor maakt nogal wat mee…
Oud (spook)huis
Op de voorkant van het boek zie je Bor, een gezellige jongen met sproetjes. In het eerste hoofdstuk ‘een dak dat geluiden maakt’ (dit leesfragment kun je ook online vinden) lees je dat de vader van Bor wil verhuizen naar een oud huis. Bor vindt het helemaal niets. Hij denkt dat het een spookhuis is.
Toch verhuizen zij naar het oude huis. Vanaf dat moment hoort Bor geluiden en gaat hij op zoek naar spoken. Zij vader vindt dat Bor een te grote fantasie heeft en wimpelt alle denkbeeldige vrienden weg. Of toch niet?

Wij vinden Bor ziet spoken een spannend boek om te lezen. Lekker fantasievol en het lijkt ons wel stoer om naar zo’n oud spookhuis te verhuizen. 

Winactie: Bor ziet spoken. 
 
Wil jij meer weten over Bor?

Vul dan voor 2 januari 2017 op het formulier in hoe het tweede hoofdstuk heet in het boek Bor ziet spoken.
Bor ziet spoken, van Harmen van Straaten - uitgeverij Leopold.
 
Tipje: in het online leesfragment kun je het antwoord vinden.
 
Let op onze regel:
Alleen leden van onze tips per mail (de mailing dus ;-)) kunnen kans maken op de prijs.
Sta je al ingeschreven, dan kun je gewoon ook 'ja' invullen want per mailadres ontvang je ons bericht 1x.
 

Het boek is naar Pim V in Amsterdam.