Kinderboeken

Eefjes eenhoorn


De ondertitel van dit boek is ‘een klein meisje, haar magische vriend en een prachtig kerstfeest’. Dat wordt dus genieten van een mooi verhaal. Maar eerst bekijken wij de voorkant van het boek. Wij vinden het magisch mooi, met glitters op de manen van de eenhoorn en glinsterende sterretjes.
Eefje voelt zich eenzaam
Op de eerste pagina’s zien we Eefje, een meisje in een rode pyjama. Haar moeder brengt Eefje naar bed, een vreemd bed, namelijk in het huis van opa. Ze logeren daar samen, want papa moet nog komen. “Slaap lekker”, zegt de moeder. Maar Eefje kan niet slapen, zij mist haar vader… tot zij naar buiten kijkt en eenhoorn Florian ziet. De eenhoorn is zó nieuwsgierig naar de kerstlichtjes.
Eenhoorn ontmoeten
Wat zo grappig is aan het verhaal: Eefje is helemaal niet verbaasd dat zij een eenhoorn ziet, die kan praten. Sterker nog, de eenhoorn mag gewoon mee naar binnen en ontbijt mee. Magisch mooi om te zien (de tekeningen zijn prachtig) en lezen hoe eenhoorn Florian en Eefje bevriend raken.
Samen gaan zij naar de kerstmarkt waar Florian een prachtige kerstkrans om zijn hals krijgt. De sfeer in het boek is sereen en in kerstsfeer. De eenhoorn brengt Eefje in contact met een ander meisje, Sofie. Eefje legt uit dat Florian haar kerst-eenhoorn is en dat ze vrienden zijn. De twee meisjes besluiten om de volgende dag samen af te spreken en zo ontstaat er een fijne vriendschap.
Als klap op de vuurpijl is Eefjes vader er ook. Samen zullen zij een prachtig kerstfeest hebben. 
Meer informatie over Eefjes eenhoorn is te vinden bij uitgeverij Christofoor.
Het boek is te koop bij o.a. Bol.com