Kinderboeken

WWW.wat?


Een boek met in de titel www spreekt ons meteen aan. Zeker als er op de cover van het boek ook nog eens staat: ‘alles wat je altijd al wilde weten over internet’. Een handig en interessant boek voor kinderen (8+) en ouders!

In www.wat? zijn 70 vragen van kinderen over internet gesteld. Je kunt de antwoorden, die in samenwerking met experts zijn gegeven, lezen én je soms verbazen. Wist jij bijvoorbeeld dat je niet kunt verdwalen op internet (je kunt altijd via de terug-toets naar de beginbalk) en dat niemand echt de baas is van internet (wie de bazen op internet zijn, bepalen wij met z’n allen met onze muiskliks).
Boeiend boek
Er staan hele logische vragen in, zoals Kan internet kapotgaan? en Wat zijn de beste plekken op internet om informatie uit te wisselen? De antwoorden zijn lekker duidelijk en leerzaam (en niet te langdradig).
Wat wij waanzinnig (yep, ook 3 w’s) goed aan dit boek vinden is dat onderwerpen als cyperpesten, sexting, nepnieuws, veilig surfen en phishing ook aan bod komen. Het boek draagt bij aan het bevorderen van mediawijsheid bij kinderen. Vandaar ook dat www.wat? wordt aanbevolen door Mediawijzer.net (het Nederlandse netwerk voor mediawijsheid). Zij hebben de inhoud beoordeeld en aangevuld.
Het is een boeiend boek! Een gaaf cadeau van ouders aan hun kind, om het gebruik van internet bespreekbaar te maken.


WWW.wat? | Jane Baer-Krause & Kristine Kretschmer (tekst) | Jan von Holleben (illustraties) | ISBN 978 90 5116 593 7 | De Vier Windstreken.

Meer info via www.vierwindstreken.com