Kinderboeken

Star Wars voor beginners

Gaaf voor Kinderen ging op zoek naar een tester voor het nieuwe boek Star Wars™ voor beginners. Want zeg eens eerlijk… weet jij wat lightsabers zijn? Of Wookiees? Nou, heel eerlijk, wij weten het ook niet precies. Ons hoofd gaat tollen bij al deze termen. Dus, de handige gids Star Wars™ voor beginners is voor ons dé oplossing om eindelijk eens iets meer te begrijpen van een sterrenstelsel hier ver vandaan. Maar wat vinden onze lezres? Weten zij precies waar ze over praten als het over de avonturen van Luke Skywalker en prinses Leia gaat?

Veel interesse
Er bleken heel wat lezers geïnteresseerd in het boek en er kwam een stroom aan aanbiedingen van testers op gang. Wij lieten het boek van uitgeverij MEIS & MAAS opsturen aan Patricia Delfgauw & Aurea Zegwaard.
Dit is hun review over Star Wars™ voor beginners:
“Yes, gaaf - cool - megavet! Ik mocht voor Aurea een boek over Star Wars uittesten! Met grote ogen en open mond heeft ze wel 6x gevraagd of dit boek echt voor haar was. Daarna heeft ze het boek geknuffeld en gevraagd of ze ermee mocht slapen... hmmmmm laten we het eerst gewoon lezen en uit testen. Wat direct opviel was de hoeveelheid foto's, de leuke tekeningetjes en de opbouw. In het begin zit een index en op het eind een legenda. Super fijn voor als je iets specifieks zoek (in Aurea's geval alles over darth vader). Het boek is eigenlijk voor iets oudere kinderen en dat merk je vooral in de moeilijkere woorden en Engelse termen. Dus moeten we voor onze groep 3-er alles nog beetje voorlezen en meer leesmeters maken.


De uitleg in het boek is duidelijk en compact, maar vooral enorm uitgebreid. We hebben echt nog niet alles gelezen en zullen dus nog flink wat leesmomenten gaan hebben met dit boek! Conclusie? Een must have voor ieder huishouden met een Star Wars fan! Mooi, duidelijk en overzichtelijk. Echt een aanrader dus!”
Films en boeken
Toen de eerste film van Star Wars™ verscheen in de jaren 70 was het een regelrechte hit. Veertig jaar en acht films later kan men nog steeds geen genoeg krijgen van het ruimtespektakel. Met de twee recente kaskrakers, The Force Awakens en The Last Jedi, weet Star Wars™ weer een nieuwe en jongere doelgroep te bereiken. Het is alleen niet voor iedereen zo makkelijk te onthouden wie BB-8 is en waarom ze nou eigenlijk met een ruimteschip door het universum zoeven.
Star Wars™ voor beginners (geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar) behandelt alle belangrijke termen die je móét weten over de films. Door de simpele illustraties en foto’s en de korte vragen is het boek geschikt voor een breed publiek. Zo ben jij binnen de kortste keren een echte Star Wars™ kenner!