Kinderboeken

Boomhut van 91 verdiepingen!

Het nieuwe deel in de serie kinderboeken De Waanzinnige Boomhut… is begin 2018 verschenen. Yes! We hebben er even op moeten wachten, maar dat was het wachten echt wel waard. Wauw, wat beleven Andy en Terry weer een waanzinnig avontuur!
Boomhutreeks
Bij ons thuis zijn de 12- en 9-jarige geen fanatieke lezers, maar toegegeven de boomhutreeks wordt verslonden. Dat is niet zo vreemd want het is én een populaire serie én het verhaal met veel pentekeningen leest super weg. Ongelofelijk hoe de boomhut steeds weer 13 verdiepingen groeit. In deel 7 dus al in totaal 91 verdiepingen.
Wij kwamen eigenlijk pas in de reeks boeken bij het derde deel: De Waanzinnige Boomhut van 39 verdiepingen. Pas echt in de verslavingsmodus kwamen we bij 65 verdiepingen. Sindsdien worden de boeken van auteur Andy Griffiths & illustrator Terry Denton met veel plezier gepakt én gelezen.
Van draaikolk naar spinnenweb
In dit verhaal nodigen Terry en Andy de lezers weer uit om naar boven te komen. In de boomhut. “En als ik zeg ‘boomhut’, dan bedoel ik geen oud, gammel hutje… dan bedoel ik een boomhut van 91 verdiepingen!” lezen we. Op iedere verdieping valt wel iets te beleven, van een avontuur met een hele grote spin in een reusachtig spinnenweb tot de waarzegster Weetallesal. Grappig!

De kleinkinderen van meneer Grootneus draaien mee in een draaikolk en later in het boeken krijgen ze schipbreuk. Echt, allemaal zo fantasievol en enorm grappig. Het boek is zo uit! En dat terwijl het wel 369 pagina’s telt. Natuurlijk door de vele tekeningen, op iedere pagina, schiet je zo door dit waanzinnige verhaal. Goed nieuws, want achterin zien we al dat er een vervolg komt, met De Waanzinnige Boomhut van 104 verdiepingen.
Wil je nu alvast een preview van het boek? Dat kan, klik maar hier.

De boeken van de waanzinnige boomhut zijn natuurlijk te koop bij Bol.com.