Kinderboeken

Game On met Ali-A


Iedere gamer kent hem vast: Alastair Aiken, beter bekend als Ali-A. Zegt de naam je toch niets? Dan is het – zeker voor tieners – een goed idee om eens op YouTube zijn naam in te typen… je zult dan ontdekken dat hij een bekende Engelse YouTuber en topgamer is.
Kijk, nu is de interesse van menig tiener gewekt!

Ali-A is een professioneel gamer. Heus, het bestaat! Op zijn twee YouTube-kanalen vlogt hij over gamen en games. Hij bereikt daarmee wereldwijd meer dan 13 miljoen abonnees. Ondertussen heeft hij vier wereldrecords op zijn naam staan: twee met Call of Duty en twee met Minecraft.
Dat hij niet stilzit achter zijn game consoles blijkt wel nu hij zijn debuut maakt met de graphic novel Game On! Inderdaad, een boek.
Lezen
In dit spannende stripverhaal brengt Ali-A de wereld van online games tot leven op papier. Zo hoopt hij stiekem ook om meer jongeren aan het lezen te krijgen. En wij denken dat hem dat wel gaat lukken, want Game On! leest super easy weg. Lekker in graphic novel stijl, dus veel te kijken.
 
Maar dus ook lezen… Ali-A belandt namelijk met zijn vriendin Clare en hondje Eevee in de videogame Alien Liberator 2''. Terwijl hij een interview wil doen met stemacteur verandert iedereen om hem heen in aliens en tyrantors uit de game. Oei!

De topgamer Ali-A wordt in het verhaal een superheld waarin hij tegen robots, aliens en dodelijke bomen vecht. Een gaaf avontuur! Lekker beeldend als graphic novel en de teksten zijn helemaal van deze tijd. 
 
Game on! is de eerste graphic novel van de bekende Engelse YouTuber en topgamer Ali-A.
Het is het perfecte leesvoer voor fans van actie en gamen. De Nederlandse vertaling is verzorgd door jeugdboekenauteur Marcel van Driel.
 
In het interview achterin het boek antwoordt Ali-A op de vraag of hij zenuwachtig was door de aankondiging van het boek:
“De reacties waren zo gaaf! Mensen begonnen meteen te tweeten dat ze ernaar uitkeken om het te gaan lezen. Ik wilde dat ze dezelfde ervaring hadden als ik als kind: dat je steeds weer verder wilt lezen, zo snel als je kunt, om erachter te komen wat er gaat gebeuren. En daarna weer opnieuw te beginnen! Ik hoop ook dat we lezers zullen bereiken die normaal misschien niet zo snel een boek zullen oppakken." 
Het boek is te koop bij o.a. Bol.com.