Kinderboeken

Makkelijk Lezen met Geronimo Stilton


Als je in groep 3 zit en net kunt lezen, dan is er toch al veel keus aan leesboeken voor kinderen. Gelukkig! Een serie boeken die er voor ons uitspringt is van Geronimo Stilton ML. Dat ML staat voor Makkelijk Lezen en dat betekent dat de boeken grotere letters hebben, in kortere zinnen geschreven is, er extra witregels zijn en het verhaal zonder moeilijke woorden is. Ideaal, als je bijvoorbeeld aan het eind van je schooljaar bent…
Tip: Ik ben geen topmuis AVI E3.
Topmuis
Het boek valt onder de Makkelijk Lezen serie en heeft een leesniveau vergelijkbaar met AVI E3. Net als in de andere Geronimo Stilton verhalen staan er lekker veel tekeningen in het boek én zijn sommige woorden in een grappig lettertype of kleurtje geschreven. Dit leest lekker.
In het boek over de topmuis, of beter gezegd geen topmuis, gaat Jeena testen wanneer Geronimo in paniek raak. Zal het hem lukken om van angstmuis een stoere muis te worden?
Wij vinden dit boek een aanrader voor kinderen in de laatste maand(en) van groep 3. Een grappig verhaal, leest lekker weg, er valt genoeg te kijken en is dus Makkelijk te Lezen. Een fijne stimulans voor kinderen die net lezen en wel een écht boek willen pakken.
Ook AVI E4
Voor AVI E4 zijn er ook ML boeken. Wij hebben SOS uit de ruimte - AVI E4 - Geronimo Stilton gelezen. Geronimo zweeft als een astronaut door de ruimte en zal hij Rokford gaan redden. Een spannend verhaal en wat wij extra fijn aan dit leesboek vinden zijn de speelse oefeningen om tussendoor te doen.
Gaaf bedacht, Geronimo. Na zo’n afleiding – zoals truukjes van de geheim agent – lees je zo weer verder. 
AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag van de Wakkere Muis een ML-boek weggeven
Je herkent de Makkelijk Lezen boeken aan de ML op de voorkant. Je vindt de boeken in de Wakkerewinkel.nl.

Laat op het winformulier weten welke titel ML-boek jij graag wilt winnen.