Kinderboeken

Boek vol antwoorden van jouw vrienden

Er zijn vriendenboekjes en echte vrienden boeken, zo blijkt als wij het Mijn Beste Vrienden Boek uittesten. Op de cover staat het overigens zo geschreven, maar verder noemen wij het ‘Mijn beste vriendenboek’, dit Mama Baas vriendenboek voor kinderen is geschreven en geïllustreerd door Emma Thyssen.
Tjonge, ga er even voor zitten als jouw kind met dit boekje thuiskomt, want er staan heel veel vragen in om te beantwoorden. Grappige vragen, waarop –zo blijkt bij ons – ontzettend lachwekkende antwoorden volgen.
Weetjes over al jouw vrienden in één boek
Pien van 9 jaar krijgt het boekje en zij vult keurig op de eerste pagina haar naam in bij de vraag van wie het vriendenboek is. Na haar adres en verjaardag komt de vraag ‘als ik zelf mijn eigen naam kon kiezen, dan zou ik zo heten:’ Interessant voor ouders, haha. Zij vult in: Pien, Eefje, Sem. De foto gaat ze er nog bij plakken, want ze wil door in haar nieuw vriendenboek.

Er wordt gevraagd wat haar hobby’s zijn en dan… volgen er eigenlijk vragen die je meestal nog niet eerder zijn gesteld, zoals ‘als ik een robot als huisdier zou hebben, dan noem ik die zo’ en ‘als mijn gezicht voor 1 dag zou stilstaan, dan kies ik deze uitdrukking’. Vragen waar ze even over na moet denken, maar bij ‘het kiesbeest’ omcirkelt zij meteen de woorden gras, verstoppertje en dansen. Daarna gaat zij testen hoe lang zij op 1 been kan blijven staan, want dat is ook een vraag. Te grappig! Dan wil ze lipstick om een zoenafdruk te maken in het vriendenboek. Origineel!
Vrolijk vriendenboek
Voorin het boekje is een stickervel om in het boekje te verwerken en op shirts en schoenen afbeeldingen te plakken. Ook kan de verjaardagskalender worden ingevuld.
Nu is het tijd om Mijn Beste Vriendenboek aan iemand te geven. Wie zal ze kiezen? Ze geeft de eerste invulpagina’s aan haar broer. Redelijk verrassend, maar voor ons als ouders erg fijn (broer en zus vinden elkaar dus leuk en zien elkaar als vriend – opvoeding geslaagd).

Mees gaat meteen aan de slag met het invullen van enorm veel vragen zoals wat zijn lievelingsdingen zijn (eten, boek, website), zijn schoenmaat, lievelingsdier. Maar ook: 'Hoe lang is je rechterbeen?’ en ‘Wat wil je uitvinden?’ of wat te denken van 1 toverspreuk en geef jouw recept voor de perfecte mengeling van drankjes. Het lijkt of er geen eind aan de vragen komt… en dan blijkt dat hij voor twee personen heeft ingevuld omdat niet bij iedereen dezelfde vragen worden gesteld. Tussendoor heeft hij niet gezien dat er een nieuwe vriend aan het woord mag komen als er een foto geplakt kan worden.
Hij heeft dus acht pagina’s beantwoord. Zijn zusje schrikt daar even van, want kunnen alle vriendinnen er dan nog wel in, maar er blijkt genoeg ruimte in het boekje.
Het vrolijke vriendenboek geeft ook mogelijkheden om te kleuren en knutselen. Zo staat er een uitleg om zelf vriendenarmbanden te maken of gelukskoekjes te bakken.
Het is een verrassend en gaaf vriendenboek waarbij je grappige weetjes over je vrienden leert.